Maria Boerhaave Drolenveaux bezoekt zaterdag de Zomaar-markt op het Boerhaaveplein | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Maria Boerhaave Drolenveaux bezoekt Zomaar-markt op Boerhaaveplein
Maria Boerhaave Drolenveaux bezoekt Zomaar-markt op Boerhaaveplein (Foto: )

Maria Boerhaave Drolenveaux bezoekt zaterdag de Zomaar-markt op het Boerhaaveplein

Snackbar 't Haasje houdt samen met de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel op zaterdag 21 september een Zomaar-markt op het Boerhaaveplein met veel gezellige kramen..

Er wordt extra aandacht gegeven aan het thema duurzaamheid, zoals duurzaam autorijden en informatie over zonnepanelen. Het bouwloket van de gemeente is deze dag ook aanwezig.
De Zomaar-markt wordt gehouden op het Boerhaaveplein, en dus mag Boerhaave niet ontbreken. In 1724 kocht Herman Boerhaave landgoed Oud-Poelgeest en heeft hier bijzondere bomen en gewassen geplant en een kruidentuin aangelegd. Oud-Poelgeest is ook voor veertien jaar het zomerverblijf geweest van Boerhaave. Hij omschreef het uitzicht vanuit het landgoed als 'het mooiste dat je in Holland kan hebben'.

'De vrouw van Boerhaave' is tussen 10.30 uur en 12.00 uur aanwezig. Vanuit haar rol praat Maria Boerhaave Drolenveaux met het publiek. Er wordt verteld over het werk van Boerhaave, het leven in de stad, het vermaak in de achttiende eeuw en nog veel meer. Het optreden van de vrouw van Boerhaave is leuk voor het hele (Oegst­geester) gezin! Dit alles in samenwerking met Beleef het Verleden. Dorpsmarketing Oegs­tgeest biedt dit gebeuren aan vanwege het Boerhaavejaar 2019.

Zomaarmarkt, 21 september, 10.00 tot 15.00 uur, Boerhaaveplein.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>