Zesde Oegstgeester Dictee op dinsdagavond 15 oktober | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Van links naar rechts: Joost Perquin, Harry Theuns, Wim Dam, Just Kerckhoff.
Van links naar rechts: Joost Perquin, Harry Theuns, Wim Dam, Just Kerckhoff.

Zesde Oegstgeester Dictee op dinsdagavond 15 oktober

Opbrengst dictee gaat naar de VoorleesExpressHet zesde Oegstgeester Dictee vindt plaats op dinsdagavond 15 oktober in het Teylingen College (locatie Duinzigt).

Ook dit jaar organiseert Rotaryclub Oegstgeest e.o. weer dit mooie evenement ten bate van de strijd tegen de laaggeletterdheid.

Laaggeletterd

Die strijd wordt steeds relevanter, omdat mede door het lerarentekort het aantal laaggeletterde schoolverlaters stijgt. Om deze trend te keren wordt met de opbrengst van dit dictee de VoorleesExpress gesteund. Het belang om juist jonge kinderen door het voorlezen plezier in taal en tekst te laten beleven is groot. Hiermee wordt de kans dat ze ook zelf meer gaan lezen vergroot en verdere toename van het aantal laaggeletterde schoolverlaters voorkomen. Op deze manier wordt meer kinderen meer kansen geboden voor een betere toekomst in onze steeds verder digitaliserende maatschappij.

Partners in de organisatie zijn de Oegstgeester Bibliotheek en de Oegstgeester Courant.

De dicteecommissie van Rotaryclub Oegstgeest e.o. bestaat dit jaar uit Wim Dam, Just Kerckhoff, Joost Perquin, en voorzitter Harry Theuns.

De deelnamekosten zijn € 20,00 voor volwassenen en € 10,00 voor scholieren en studenten (dit is inclusief koffie en hapjes). Aanmelden kan vanaf vandaag bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler. Als deelnemer opgeven kan ook tot en met 12 oktober via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl. Veel extra informatie is op deze site te vinden.

Na 12 oktober is aanmelden alleen nog mogelijk bij binnenkomst op 15 oktober.

Teams

Dit jaar doen ook weer teams mee. Met drie deelnemers heb je al een team; maximaal vijf deelnemers in een team. Er is ook weer een extra dictee voor specialisten. Er zijn individuele prijzen en teamprijzen. "We zien je graag op 15 oktober bij dit gezellige dictee met muziek, hapjes en drankjes!", laat de organisatie weten.

Oegstgeester Dictee • Locatie Teylingen College Duinzigt • Wijttenbachweg 23 Oegstgeest • Inloop vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>