Zonovergoten Open Monumenten en Osger Weekend | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Bij het oude raadhuis aan de Wijttenbachweg gaf de brandweer demonstraties, onder andere met een oude brandspuit.
Bij het oude raadhuis aan de Wijttenbachweg gaf de brandweer demonstraties, onder andere met een oude brandspuit. (Foto: Willemien Timmers)

Zonovergoten Open Monumenten en Osger Weekend

Afgelopen weekend, 14 en 15 september, beleefde Oegstgeest een zonovergoten Open Monumenten en Osger Weekend.

Het veelzijdige weekend bracht veel dorpsgenoten op de been. Bijzonder was de expositie in het Dorpscentrum over de geschiedenis van elf Oegstgeester sportclubs, die door wethouder sport Jan Nieuwenhuis geopend werd. De tentoonstelling zorgde voor een feest van herkenning. Drukbezocht waren ook de Shaffy-middag in de Groene Kerk en de Universiteit van Oegstgeest in de Boerhaavezaal van het koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest. De wandeling langs voormalige kroegen zat goed in elkaar, en blijft via de app izi.travel voor iedereen beschikbaar. Monumenten, historie en cultuur kwamen prima bij elkaar op de diverse 'Plekken van Plezier' die ons dorp rijk is. Leuk dat ook de scholen voor het eerst via de Open Monumenten Klassendag bij het weekend betrokken waren.

Verder trok in het weekend een stroom van fietsers langs Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel, langs het prachtig gerenoveerde notarispand op de hoek van de De Kempenaerstraat en de Warmonderweg, en was een bezoek aan de bloemrijke tuin van de boerderij van de Familie Voogd een bezoek meer dan waard. In de Regenboogkerk oogsten de schilderijen van Bastiaan de Wit veel bewondering, net als de kunstwerken in 'Kunstacademie Haarlem Leiden' aan de Haarlemmerstraatweg.

Bekijk de fotoserie hieronder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>