Open Monumenten & Osger Weekend | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De sporttentoonstelling in het Dorpscentrum is ook op zondag geopend.
De sporttentoonstelling in het Dorpscentrum is ook op zondag geopend. (Foto: Wil van Elk)

Open Monumenten & Osger Weekend

Dit weekend (14 en 15 september) is het weer Open Monumenten & Osger Weekend. Het thema van 2019 is Plekken van Plezier - een passend feestelijk thema voor deze tiende editie.

Oegstgeest werd op de eerste dag ruim in het zonnetje gezet. "In het Dorpscentrum was een prachtige sporttentoonstelling ingericht van een groot aantal sportverenigingen in Oegstgeest. Leuk om met een pondje over te varen naar de Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel waar vrijwilligers heel veel informatie gaven over de manier waarop vroeger scheepjes werden gebouwd. In het prachtig opgeknapte en fraai ingerichte notarispand op de hoek van de De Kempenaerstraat en de Warmonderweg bleek veel historie te melden. Kunstenares Margareth Meulmeester signeerde ter plaatse een van haar schilderijen die de wanden sieren. Ook een bezoek aan de fraaie en bloemrijke tuin van de Boerderij van de Familie Voogd was het bezoek meer dan waard. In de Regenboogkerk klonk prachtige muziek en oogsten de schilderijen van Bastiaan de Wit veel bewondering. Op het terras van Café de Gouwe genoten enkel organisatoren na van de fantastische dag. Er waren zaterdag veel mensen op pad geweest voor de wandelroute Kroegentocht Oegstgeest", aldus Wil van Elk op Facebook.
 

Ook op zondag is Oegstgeest één grote Plek van Plezier. Aanraders:

Ramses Shaffy

Zondagmiddag 15 september (13.00 tot 14.30 uur) verzorgen Peter van der Geer, auteur van 'Ramses Shaffy en zijn Leidse jaren', en Damiaan van Noort, singer-songwriter, in de Groene Kerk een compositie van verhalen, beelden en muziek rondom Ramses Shaffy. Ramses Shaffy woonde tussen 1940 en 1952 bij een Leids pleeggezin. Zijn leven speelde zich in die jaren gedeeltelijk af in Oegstgeest.

Museum Depotshop

In het gemeentehuis zijn zoals ieder jaar op zondag (12.00 tot 17.00 uur) doorlopend rondleidingen en een expositie van de fotoclub Oegstgeest. Nieuw zijn de museale objecten van de Museum DepotShop – initiatief van onder meer een Oegstgeestenaar. Via de Museum DepotShop is het mogelijk om online unieke objecten uit Nederlandse musea te kopen. Bijzondere museale objecten die niet meer tot de kerncollectie behoren krijgen zo een tweede leven bij mensen thuis.

Universiteit van Oegstgeest

Dit jaar is er ook weer een 'Universiteit van Oegstgeest', met vier korte lezingen die het rijke thema Plekken van Plezier onder andere in Oegstgeest illustreren. Sprekers zijn: Edmond Öfner (Een plezierige plek op de Everest of dan maar de Noordpool), Korneel Aschman (Mindful door het landschapspark), Ruurd Kok (Sporen van de mobilisatie en bevrijding op Oud-Poelgeest) en Margreet Wesseling (Het plezier van Boerhaave). De lezingen vinden plaats op zondag 15 september vanaf 12.30 uur in het koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest.

Programmaboekje

Het programmaboekje is (gratis) te verkrijgen bij het Gemeentehuis, de Oegstgeester boekhandels, de bibliotheek, K&O, diverse winkeliers en tijdens het weekend, op de deelnemende locaties. Het volledige programma is ook te vinden op www.osger.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>