De SOEK: Pakjesmiddag | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Een prachtig aardewerk dienblad inclusief theepot en kopjes van Droste.
Een prachtig aardewerk dienblad inclusief theepot en kopjes van Droste. (Foto: Max Dohle)

De SOEK: Pakjesmiddag

Vorige week hebben vier medewerkers van de kringloopwinkel de dozen uitgepakt die hen geschonken waren. In de dozen zat een grote collectie jaren 60 porselein en ander huishoudelijk materiaal zoals reclameblikken.

Alles keurig kopje voor kopje, bordje voor bordje, kan voor kan ingepakt in bubbeltjesplastic. De verzameling had al een jaar of vijf in de opslag gestaan. De eigenaar besloot dat het materiaal via de SOEK naar een goed doel gaat. "Want dat is wat wij doen, geld bijeenbrengen voor lokale doelen", laat vrijwilliger Max Dohle weten.


"Het uitpakken was een feestje. Als je van vintage houdt. Van koffiekannen van Van Nelle, Buisman, Melita, Douwe Egberts, of van wandkoffiemolens van deze merken. Een prachtig aardewerk dienblad inclusief theepot en kopjes van Droste. Bekers met het bekende ontwerp van Jaq. Jongert voor Van Nelle. Chocoladeschaaltjes van Kwatta. Maar natuurlijk ook een warme chocolademelk-servies van hetzelfde merk. Te veel om op te noemen. We hebben voorlopig alles weer netjes ingepakt. We hebben nu even geen ruimte voor zoveel materiaal."

Het uitpakken was een feestje

Inbreng

"Misschien is het toch ook nog even goed te vermelden dat wij alleen spullen kunnen verkopen die heel zijn en werken. We moeten elke week nog steeds twee rolcontainers materiaal weggooien omdat we het niet kunnen aanbieden in de winkel. En weggooien kost ons geld. Geld dat we liever uitgeven aan goede doelen. Uw inbreng is van harte welkom, maar bedenk dat we in principe een winkel zijn. Dat we uw spullen ook moeten kunnen verkopen. En wij repareren niet."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>