Logo oegstgeestercourant.nl
De paden van Oud-Poelgeest leenden zich uitstekend voor een jeu de boules-toernooi.
De paden van Oud-Poelgeest leenden zich uitstekend voor een jeu de boules-toernooi. (Foto: Willemien Timmers)

Mooi feest op Oud-Poelgeest: samenwerking Rotary en Lions succesvol

Rotary Club Oegstgeest en Lionsclub Oegstgeest-Warmond sloegen afgelopen zondag, 8 september, de handen ineen om geld in te zamelen voor een aantal goede doelen. Terwijl de Lions opnieuw hun bekende wijnproeverij organiseerden in het kasteel, vond op de paden van het landgoedbos een door de Rotary op poten gezet jeu de boules-toernooi plaats.

Voor het jeu de boules-toernooi meldden zich 48 mensen aan die in zes groepen van vier teams eerst een groepsfase afwerkten waarna de winnaars een kwartfinale, een halve finale en een finale speelden.
Het toernooi werd gewonnen door Ruud Gruijs en Danny Haring die in de finale met prachtig spel Ankie en Mark Schwarze versloegen. De derde prijs ging naar Peter en Hans Kralt die Hannelore Zeverijn en Marijke Broekens versloegen.

"De opkomst was lager dan verwacht", liet de organisatie achteraf weten. "Maar wellicht waren we voor een eerste keer ook wel ambitieus; de beleving bij de deelnemers was er niet minder om want velen veranderden hun aanvankelijke scepsis over het spelletje binnen een half uur om in een fascinerend fanatisme om de grote bal bij het butje te krijgen. We zijn daarom vastbesloten op verzoek van vele deelnemers het niet bij deze eerste keer te laten. De opbrengst is nog niet bepaald omdat nog niet alle kosten en inkomstenstromen bekend zijn. Over een paar weken zal in een ceremonie bij de Rotary Club Oegstgeest een cheque worden overhandigd aan de Stichting Living With Hope."

In het kasteel was het bij de proeverij wederom gezellig druk. "Alle bezoekers konden in een prettige sfeer proeven van fantastische wijnen. De omzet, kosten en daarmee de marge voor onze goede doelen zullen pas later bekend worden."
Ook de loterij was een groot succes. In totaal zijn er ruim 600 loten verkocht. Bij de trekking, verricht door Thijs Teeling, zijn alle tien prijzen goed terecht gekomen. De prijzen varieerden van magnums wijn, flessen speciaal voor de Lions gebottelde olijfolie en een mooie kaasplank en picknickmand. De trekking werd verricht tijdens een gezamenlijke borrel van de Rotary en de Lions op het terras van het koetshuis.
Deze borrel werd muzikaal omlijst door Aafje de Blooij met haar combo die ontspannen easy listening muziek speelden.

Beide clubs gaven aan dat de samenwerking tussen de Rotary en de Lions een succes was. "Op naar het volgende 'Feest op Poelgeest' in 2020."

Meer berichten