Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wil van Elk

29 bomen gekapt in Bos van Wijckerslooth

De gemeente maakte op 30 augustus melding over het onderhoud aan het Bos van Wijckerslooth. Op 5 september sloten ze het bos per direct af toen ter hoogte van de Louise de Colignylaan weer een boom omviel.

De bomenspecialist had al eerder na onderzoek vastgesteld dat er 29 bomen staan die in een slechte conditie verkeren en moeten worden gekapt. Op maandag 9 september startte AW Groep samen met inhuur van Van Oosterom Boomtechniek met het kappen van de bomen.

De man van AW Groep heeft zijn versnipperaar pas drie weken en is daar bijzonder groots mee. Met groot gemak schoof hij met de grijper de takken en stammetjes die dunner zijn dan 25 centimeter naar binnen tussen de draaiende freeskoppen. Ondertussen nam de inhuur van Van Oosterom Boomtechniek de volgende boom onder handen met zijn kettingzaag. De houtsnippers worden later gebruikt voor stadsverwarming. Een beuk was al omgevallen. "Beuken hebben het de afgelopen tijd best moeilijk gehad." Verder moeten er een paar eiken, acacia's, essen en elzen worden verwijderd die in slechte conditie zijn. Ze hebben nog wel een weekje werk. Het bos blijft voor de veiligheid afgesloten.

Wethouder Glasbeek gaf in de raadsvergadering van afgelopen donderdag aan dat er voor de gekapte bomen weer nieuwe geplant zullen worden. Of dit op dezelfde plek zal zijn, is nog niet te zeggen, omdat er op sommige plaatsen niet veel ruimte is. Ook is het mogelijk dat er andere boomsoorten geplant worden.

(WvE)

Meer berichten