Logo oegstgeestercourant.nl
Samen met leerlingen van De Lichtwijzer blies wethouder Huizing bellen als start van de campagne.
Samen met leerlingen van De Lichtwijzer blies wethouder Huizing bellen als start van de campagne. (Foto's: Willemien Timmers)

Veilig naar school na de vakantie

Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar, vertelt Veilig Verkeer Nederland op zijn website.

Daarom worden in deze periode, zo vlak na de vakantie, automobilisten opgeroepen om meer rekening te houden met fietsende scholieren. Ook geeft de organisatie ouders advies over voorbereidingen op de nieuwe fietsroute naar het voortgezet onderwijs. Dit doen zij samen met gemeenten, scholen, ouders en het bedrijfsleven.

Op donderdag 5 september startte wethouder Matthijs Huizing (verkeer) samen met de kinderen van basisschool De Lichtwijzer, de Oegstgeester campagne 'de scholen zijn weer begonnen' door met elkaar bellen te blazen.

De wethouder drukte de kinderen op het hart vooral goed op te letten in het verkeer, zo aan het begin van het schooljaar. Ook noemde hij de rol van de ouders, die hun kinderen vaak met de auto naar school brengen, en in de haast niet goed opletten.

De kinderen van GBS De Lichtwijzer werken overigens in de eerste weken van dit schooljaar aan het project 'verkeer'. Zo leren ze op een veilige manier hieraan deel te nemen.

Meer berichten