Afbeelding

Fiks kan niet overtuigen tegen sterk Dalto

De korfballers van Fiks zijn er afgelopen zaterdag, 7 september, niet in geslaagd om voor een positieve seizoensopening te zorgen. Tegenstander Dalto, op papier één van de titelkandidaten, was overtuigender in de afronding van de mogelijkheden en keerde met een 15-20 zege op zak richting Driebergen.

Uiteindelijk mag geconstateerd worden dat Dalto de gehele wedstrijd de regie in handen heeft gehad. De 0-3 voorsprong na vijf minuten werd geen moment uit handen gegeven. Alleen bij 4-5 toen Dominic van Welzen zijn tweede strafworp benutte, leek mogelijk een wending zichtbaar. Dalto had echter de kracht om direct in de tegenaanval opnieuw uit te lopen. Dit gegeven kwam meerdere keren voor. Trainer Bas Harland vertelde dat Dalto verdedigend veel druk zette en Fiks daarop moeilijk kon anticiperen. "We kozen veelal voor schot binnen de vijf meter zone. Vallen de schoten dan is dat prettig, maar het wordt anders als een tegenstander sterk is in de rebound en bovendien over fysieke kracht beschikt." Ook in aanvallend opzicht controleerde Dalto. Niet dat het verschil in de eerste helft hoog opliep. Het zegt iets over goed verdedigend spel van de thuisploeg. Een ruststand van 7-11 blijft perspectief bieden om in de tweede helft alsnog in de wedstrijd te komen. Het tegengestelde vond plaats. Dalto liep binnen 7 minuten uit naar 9-16. Bas Harland: "Belangrijkste doelstelling is zelf zo veel mogelijk kansen van hoge kwaliteit genereren en zo te verdedigen dat bij de tegenstander het omgekeerde plaatsvindt. Ik had me voorgesteld in deze ontmoeting 100 kansen te krijgen en er daarvan minimaal 20 of meer te benutten. Dit doel bleek Dalto wel te halen", gaf hij aan. Hij zag zijn team in de loop van de ontmoeting het verschil iets terug te brengen (14-18), maar Dalto scoorde opnieuw tegen en daarmee was het pleit beslecht. Uitslag 15-20. Bas verklaarde dat de opponent terecht heeft gewonnen. "Immers, het basisniveau van deze titelkandidaat was hoger dan dat van ons", gaf hij tot slot aan. Roy Vreeken onderscheidde zich met 6 treffers. Dominic van Welzen, Ilse Hazekamp, Mart Hortensius (ieder 2), Kevin Vreeken, Melissa Heyne en Lianne Anholts scoorden ook.

Fiks 2
Uitermate verrassend was het resultaat van het tweede selectieteam, dat debuteert op reserve-hoofdklasseniveau. Dit is de op één na hoogste klasse. De formatie van Rob Schoof liet tegen Dalto 3 aanvallend temporijk spel zien en vergat de afronding niet. Na rust liep Fiks meerdere punten uit en een kwartier voor tijd stond er 19-13 op het scorebord. Uiteindelijk kwam een 23-16 zege op het wedstrijdformulier te staan. Jesse Trap (7), Youp Coli (6) en Sam Coli (3), Tom Fles (2) scoorden meermaals.