Fietsbrug dicht: 'Met omrijden verbrand je 40,5 calorieën' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Geerco Lentz

Fietsbrug dicht: 'Met omrijden verbrand je 40,5 calorieën'

Kom je vanaf aanstaande maandag, 9 september, in Oegstgeest nog makkelijk en vooral veilig over het Oegstgeester kanaal?

"Het antwoord is voor meer dan 250 fietsers en voetgangers die dagelijks de fietsbrug vanuit Haaswijk gebruiken wel duidelijk", aldus Oegstgeestenaar Geerco Lentz. "Na de brug in de Dorpsstraat en in Nieuw-Rhijngeest heeft het lokale verkeer opnieuw met een hindernis te maken. De fietsers en voetgangersbrug over het Oegstgeesterkanaal is naar verwachting maar liefst drie maanden afgesloten. De gemeente Oegstgeest probeert de omleiding van ruim 750 meter met een humoristisch bord te vergoelijken. Als trimparcours! Of ouders met kinderen en jongeren bij hun dagelijkse ritje van en naar school daar ook zo over denken is maar de vraag. Zelf vind ik drie maanden een lange periode voor zo'n belangrijke doorgaande verbinding tussen Haaswijk en 'het vaste land' van Oegstgeest."

De gemeente Oegstgeest heeft langs de omleidingsroute borden geplaatst met daarop het aantal calorieën dat men met de 750 extra afgelegde meters verbrandt: 40,5 met fietsen en 94,5 met wandelen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>