Een aantal weken geleden werd al een omgevallen boom uit het bos getakeld.
Een aantal weken geleden werd al een omgevallen boom uit het bos getakeld. Foto: Gemeente Oegstgeest

Bos van Wijckerslooth per direct afgesloten

Algemeen

Vanwege het omvallen van een boom in het Bos van Wijckerslooth en de slechte conditie van nog 28 anderen, is besloten het bos per direct af te sluiten

"Op 30 augustus hebben wij u geïnformeerd over het onderhoud aan het Bos van Wijckerslooth", laat de gemeente op haar website weten. "Op 5 september is besloten het bos per direct af te sluiten. Onze bomenspecialist heeft alle bomen in het bos onderzocht. Hierbij is geconstateerd dat er 29 bomen staan die in een slechte conditie verkeren en ook gekapt moeten worden."


In de vroege morgen van 5 september viel tot schrik van de gemeente ter hoogte van de Louise de Colignylaan weer een boom om. Deze boom stond op de lijst om gekapt te worden. "Er zijn gelukkig geen personen gewond geraakt. Wij vinden het niet verantwoord om het Bos van Wijckerslooth nog open te houden voor bezoekers. Het college heeft daarom besloten om alle ingangen van het bos af te zetten met hekken en om waarschuwingsborden te plaatsen."

Kappen

De resterende 28 bomen die nu in slechte conditie verkeren worden binnen enkele dagen gekapt. Tijdens de werkzaamheden is het bos afgesloten voor bezoekers. Indien nodig worden (delen van) de Oranjelaan en Louise de Colignylaan afgesloten voor verkeer. Via www.oegstgeest.nl zal de gemeente inwoners verder de hoogte houden over het onderhoud aan het Bos van Wijckerslooth.

Uit de krant

Uit de krant