Kettingzaag in esdoorns Akeleilaan | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Joep Derksen

Kettingzaag in esdoorns Akeleilaan

Afgelopen weekend stonden ze er nog; de esdoorns aan de Akeleilaan; maar hun laatste uurtjes waren geteld. Deze week ging de motorzaag in de zuurstofscheppers; dit tot groot verdriet van een aantal omwonenden.

Een jaar geleden zouden deze bomen nog behouden worden, maar het gemeentebestuur nam een nieuw besluit over de herinrichting van de Bloemenbuurt. En dus werd besloten om deze hoge bomen te kappen, omdat ze anders toch te veel zouden lijden onder de rioleringswerkzaamheden. In een brief, die het gemeentebestuur eind vorig jaar schreef, staat dat het behoud van deze bomen "geen draagvlak heeft bij 84% van de direct aanwonenden, die uitkijken op de bomen."
Een van de omwonenden kijkt uit op de esdoorns en de kap doet haar enorm veel verdriet. "Ik ben hier in de jaren '80 komen wonen vanwege de bomen. En sinds die tijd heb ik voor ze gevochten." Ze hekelt de omwonenden, die vanwege schaduwvorming de bomen weg willen hebben: "Als je hier in Oegstgeest komt wonen, dan heb je te maken met bomen. Als dat niet bevalt, dan vertrek je maar!"
De zeven gekapte esdoorns worden vervangen door evenveel exemplaren, die aan de oostzijde van dit gebied komen te staan.

(Joep Derksen)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>