Zonnige start KIVA 2019 | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Driehonderd kinderen nemen deel aan de zevenenveertigste Kindervakantieweek.
Driehonderd kinderen nemen deel aan de zevenenveertigste Kindervakantieweek. (Foto: Wil van Elk)

Zonnige start KIVA 2019

Maar liefst veertig vrijwilligers actief voor Kindervakantieweek

De zevenenveertigste Kindervakantieweek startte maandag 26 augustus met een introductie onder een strakblauwe hemel met een stralend zonnetje. Maar liefst veertig vrijwilligers zorgen ervoor dat de driehonderd kinderen een onvergetelijke week hebben.

Door Wil van Elk

Het KIVA-plein op het parkeerterrein naast de apotheek en op de Lijtweg was verboden voor auto's. Fietsers en voetgangers werden om de dranghekken geleid. In het Dorpscentrum moest vorig jaar tijdens de ingrijpende verbouwing veel worden geïmproviseerd. Dit jaar gaat het allemaal van een leien dakje in de thuisbasis van de KIVA en kregen de vrijwilligers maandagochtend hun gele T-shirt en instructies. Alleen KIVA-OPA had traditioneel zijn eigen shirt. "En ik ben niet eens meer de oudste", zei hij lachend.

Theatervoorstelling

De kinderen, ingedeeld in twaalf groepen, deden maandagochtend kennismakingsspelletjes en per zes groepen kregen ze een dagprogramma met activiteiten rond het Dorpscentrum, een theatervoorstelling van Cirque Frappé: The Zambini's, en bosspelen in het Bos van Wijckerslooth.

KIVA-Kids' Got Talent, staat op het programmaboekje van de Stichting Evenementen waarin de vele activiteiten staan van de drukke week van 26 tot en met 30 augustus. Dagelijks krijgen de kinderen een tip mee. Zoals op woensdag om thuis alvast zwemkleding aan te trekken omdat op die dag een spetterend bezoek aan Zwembad Poelmeer op het programma staat.

Drievliet

Traditioneel zijn ook de swingende KIVA-disco en per luxe touringcars een bezoek aan Familiepark Drievliet op donderdag. De kinderen kunnen dinsdag hun muzikale talenten te laten zien, is er een Vossenjacht met Speurspel en is er een voorstelling van een straattheater. De laatste KIVA-dag is met een mini-kermis, een fanfare met een act met talentvolle KIVA-kids, en een verrassende theatervoorstelling. Vrijdag om 16.00 uur sluit KIVA 2019.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>