Orgelconcert op 27 augustus in de Groene - of Willibrord Kerk | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Organist Vincent van Laar
Organist Vincent van Laar

Orgelconcert op 27 augustus in de Groene - of Willibrord Kerk

Op dinsdag 27 augustus concerteert de Groninger organist Vincent van Laar op het orgel van de Groene Kerk te Oegstgeest. Hij zal een programma ten gehore brengen dat op het orgel is toegesneden, met muziek uit de 17e en 18e eeuw. Vincent van Laar heeft zich gespecialiseerd in oude muziek en wie van fijnzinnig en muzikaal spel houdt, mag dit concert niet missen.

In Oegstgeest speelt hij een programma met muziek van Susato, Bull, Van Noordt, Van den Kerckhoven, Scarlatti en Händel. Maar ook Jan Pieterszoon Sweelinck ontbreekt niet: het orgel van de Groene Kerk bevat pijpwerk dat Sweelinck bespeeld moet hebben als organist van de Oude Kerk te Amsterdam.

Vincent van Laar studeerde aan de Conservatoria in Utrecht en Den Haag orgel en klavecimbel bij o.a. Nico van den Hooven, Harald Vogel en Bob van Asperen. Hij won verschillende concoursen en is als continuo-speler en solist verbonden aan Concerto d' Amsterdam en The Northern Consort. Meerdere cd' s verschenen van hem, met werken van o.m. Reincken, Lübeck, Bruhns, Bach en Lustig.
Het concert begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,00
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>