Logo oegstgeestercourant.nl
Zonnebloemers op het strand van Katwijk.
Zonnebloemers op het strand van Katwijk.

Zonnebloemers genieten op het strand

Regen, wind en ook zonneschijn. Zo'n twintig Oegstgeester Zonnebloemers werden in de week van 12 augustus tijdens een puur Hollandse dag onthaald op een stranduitje.

Met auto's en een busje werd er naar Katwijk gereden, waar bij Paviljoen Zilt de koffie en het gebak al klaarstonden.

Overigens was alleen al het autoritje voor sommige gasten een hele belevenis. De verbazing: "Oh kijk dan, hier staan nu allemaal huizen" was schering en inslag. Het toont vooral aan dat sommige Zonnebloemers toch weinig actieradius hebben en aangewezen zijn op initiatieven als deze om ergens te kunnen komen.

In het strandpaviljoen, met prachtig uitzicht op het lege strand en de woelige zee, was het gezellig toeven. Fijn om weer eens met andere mensen te kunnen praten is daarbij de algemene beleving.

Kers op de taart waren de ritjes met de strandrolstoelen. Alle gasten werden om de beurt met zorg in de strandstoelen geholpen. En de kranige vrijwilligers maar duwen. Duin af naar de wilde branding, met prachtige golven. En uiteindelijk duin weer op naar de prettige beschutting van Paviljoen Zilt. Een buitengewone belevenis waar door alle Zonnebloemers enorm van genoten is.

Wilt u ook algemeen vrijwilliger of chauffeur worden bij de Zonnebloem dan kunt u zich opgeven of voor informatie terecht bij Lineke Zwart, secretaris (071 5227657) of Irma de Jager, vrijwilligerscoördinator ((071 5174358)

Meer berichten