Nel Kortlever: zeer betrokken vrijwilliger bij Eva | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Nel Kortlever: 'Ik zou het iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen.'
Nel Kortlever: 'Ik zou het iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen.' (Foto: Sandra Poel)

Nel Kortlever: zeer betrokken vrijwilliger bij Eva

'Mensen kijken er echt naar uit dat je komt!'Nel Kortlever werkte altijd in de verpleging. Op relatief jonge leeftijd moest ze hier noodgedwongen mee stoppen. Daarna ging ze vol overgave op allerlei plekken in Oegstgeest als vrijwilliger aan de slag.

Ze werd chauffeur op de bus voor ouderenvervoer en startte als vrijwilliger bij mensen thuis via Stichting Eva. Daar is ze inmiddels al meer dan zeven jaar een trouwe vrijwilliger.

"Ik ben graag met mensen bezig, wil ze graag verder helpen. Via Eva heb ik al meerdere mensen kunnen helpen. Het langste contact was met een echtpaar waarbij mijnheer dementerend was en mevrouw rolstoel-gebonden."

"Ik kwam voor haar, om haar te helpen erop uit te gaan en even een verzetje te hebben. Zij was immers elke dag mantelzorger voor hem. We gingen vaak boodschappen doen of erop uit voor een wandeling, een goed gesprek en een kopje koffie ergens op een terras", vertelt Nel gedreven. "Als we veel boodschappen hadden, daagde ik mijnheer uit om ook mee te gaan. Onder het mom van 'we hebben ook een sterke man nodig om de boodschappen te tillen'. Dat vond hij vaak prima en zo hielpen we elkaar." Nel geeft aan dat er vaak een mooie band ontstaat. "Mensen kijken er echt naar uit dat je komt en dat geeft langs twee kanten veel voldoening."

"Via Eva kun je zelf kiezen bij wie je als maatje langsgaat", gaat ze verder. "Als je contact afloopt, hebben ze altijd weer een aantal nieuwe 'hulpvragen' in Oegstgeest. Je bespreekt samen met de adviseur van Eva wat het beste zou passen en gaat samen kennismaken. Zo is de kans op succes groot. Deze persoonlijke begeleiding vind ik fijn. Daarnaast zijn er bijeenkomsten voor mantelzorgers en vrijwilligers waar je leuke contacten opdoet."

"Ik zou het iedereen aanraden om vrijwilligerswerk bij Eva te gaan doen. Het werk is flexibel en je kunt samen afspreken wanneer je komt. Er zijn meer kwetsbare en eenzame mensen in Oegstgeest dan je denkt en die kunnen zeker een vrijwilliger gebruiken."

Geïnspireerd geraakt? Kijk voor deze en vele andere vrijwilligersjobs in Oegstgeest op www.dorpskracht.net.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>