Afbeelding
Foto: pr

Subsidie naar skeelerbaan in Veerpolder

Algemeen

Warmond • B&W heeft aan de Warmondse IJsclub een subsidie verleend van 125.000 euro voor de aanleg van een skeelerbaan op de landijsbaan in de Veerpolder.

Door Nico Kuyt

Op 12 juli 2016 diende de Warmondse IJsclub namens de Stichting Skeelerbaan Teylingen en de Teylinger ijsverenigingen, bij de gemeente een burgerinitiatief in voor de aanleg van een skeelerbaan. Zo kan in de zomer april tot en met september de beenspieren getraind en wedstrijden gehouden worden. Het initiatief is behandeld in de gemeenteraad van 15 december 2016. Die besloot daarbij 125.000 euro beschikbaar te stellen. B&W heeft deze gelden nu formeel verleend, onder voorwaarde dat de Warmondse IJsclub daadwerkelijk de opdracht tot aanleg van de skeelerbaan verleent, de gebruiksovereenkomst tekent en het bijbehorende recht van opstal vestigt.

Tegen de skeelerbaan zijn omwonenden van de Leidse Merenwijk stevig in het protest getreden. Zij vrezen overlast van geluid, licht en van de aanstroom van bezoekers. De Raad van State verwierp in februari de bezwaren. De ijsclub treft wel maatregelen om de overlast te beperken. De skeelerbaan krijgt een regionale functie.

Uit de krant

Uit de krant