Stierenbrug in Leiderdorp vanaf maandag 22 juli zes weken dicht | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De Stierenburg.
De Stierenburg. (Foto: )
Verkeer

Stierenbrug in Leiderdorp vanaf maandag 22 juli zes weken dicht

Voor al het verkeer dat gewend is gebruik te maken van de Leiderdorpsebrug, beter bekend als de Stierenbrug, wordt het even doorbijten deze zomervakantie. De brug die de Persant Snoepweg in Leiderdorp verbindt met de Hoge Rijndijk in Leiden gaat van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september dicht voor al het verkeer.

Voor langzaam verkeer dat de Oude Rijn wil oversteken, is de dichtsbijzijnde brug achthonderd meter naar het zuiden, bij de Rhijnvreugdbrug net voorbij het Limes aquaduct.
Voor autoverkeer betekent de brugafsluiting ook een flinke omweg. Auto's die vanaf Leiden naar Leiderdorp willen, moeten omrijden via de Hoge Rijndijk, Zijlsingel, Kooilaan en Willem de Zwijgerlaan om over te steken bij de Zijlbrug. Vanuit Leiderdorp naar Leiden gaat de omleidingsroute via de Engelendaal of de N446 en de Oude Spoorbaan naar de Zijlbrug.

Het werk wordt uitgevoerd door de provincie Zuid-Holland in opdracht van de gemeente Leiderdorp. Van de niet bewegende wegvlakken wordt zeventien centimeter asfalt verwijderd. Vervolgens komt er een laag gewapend beton met daarop nieuw asfalt. Het bewegende deel van de brug krijgt een nieuwe slijtlaag. Verder worden de stalen onderdelen geschilderd en worden er camera's geplaatst voor de bediening. De oude slagbomen worden vervangen door nieuwe en er komen extra slagbomen bij.

Op www.zuidholland.nl/leiderdorpsebrug is meer informatie te vinden over het werk aan de Stierenbrug.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>