Vijf jaar Repaircafé Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Tet Hiltermann blikte op een vrolijke manier terug op vijf jaar Repair Café Oegstgeest.
Tet Hiltermann blikte op een vrolijke manier terug op vijf jaar Repair Café Oegstgeest. (Foto: Wil van Elk)

Vijf jaar Repaircafé Oegstgeest

Afgelopen zaterdag, 6 juli, was het net als bij de andere Repair Café-ochtenden druk en gezellig in Dorpscentrum Oegstgeest. Deze zaterdagmorgen was echter extra speciaal omdat gevierd werd dat de Stichting Repair Café Oegstgeest vijf jaar bestond.

Tussen de enthousiaste klanten die met hun kapotte elektrische apparaten, meubels, fietsen en kleding ijverige vrijwilligers vonden die hen toegewijd hielpen, werd taart uitgedeeld. Ook hield een aantal 'hoofdrolspelers' een praatje. Natuurlijk ontbrak initiatiefneemster Tet Hiltermann niet, die het woord nam nadat de oudste vrijwilliger, Elly Fles van 90 jaar, even in het zonnetje was gezet. "Ik weet nog goed dat Elly kwam", zei Tet. "Direct na het ontvangen van een Koninklijk lintje op het gemeentehuis, meldde ze zich aan bij het Repair Café dat daar ook plaatsvond." Natuurlijk moest ze ook even lachend opmerken dat het café voor de oprichting van de stichting al in mei 2013 van start was gegaan. Tet roemde de trouwe vrijwilligers die zich toen direct al aandienden: Fred Kieft, Hassan, Theo Juffermans en natuurlijk opa en kleinzoon Cees en Bas Juffermans. "Bas was meteen de jongste reparateur van Nederland, dat was erg leuk om mee te pochen!"

Het Repair Café kende een vliegende start. "We zwierven door het dorp – steeds op een andere locatie: scholen, kerken, buurthuizen, het gemeentehuis … we kwamen overal. Wel dankzij de grote aanhanger van Cees." Het motto 'Weggooien? Mooi niet!' sprak en spreekt veel mensen aan, en ook de gastvrijheid, de sfeer en de deskundigheid van de reparateurs heeft ervoor gezorgd dat de zaterdagochtenden zeer goed bezocht worden. "Alle Repair Cafés zijn nu in het Dorpscentrum, en ze staan als een huis! Ik ben trots op jullie. Dank ook aan Dominique Arnold en het nieuwe bestuur Lia van Schaijk, Joost Wijers, Femke Tas en Frans Malten," sloot Tet af. "Op naar de tien jaar!"

Wethouder Peter Glasbeek, zelf woonachtig in Leiderdorp, sprak zijn bewondering uit over de hoeveelheid vrijwilligers in Oegstgeest. "Ook het Repair Café is een mooi stuk vrijwilligerswerk. Je merkt dat iedereen er blij mee is. Het is erg leuk om hier om mij heen te kijken, de gezelligheid in combinatie met hoe hard er gewerkt wordt, is fantastisch."

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>