Vijf jaar Stichting Repair Café | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ook speelgoed wordt gerepareerd door de vrijwilligers van het Repair Café.
Ook speelgoed wordt gerepareerd door de vrijwilligers van het Repair Café. (Foto: Diane van der Heijden)

Vijf jaar Stichting Repair Café

Repair Café Oegstgeest is ruim zes jaar actief in het dorp en de stichting bestaat vijf jaar. Reden voor een feestje op zaterdag 6 juli, in het Dorpscentrum, van 10.00 tot 13.00 uur. Wie het eerste uur bij de vrijwilligers vraagt om hulp bij het repareren van iets dat stuk is maar niet weg hoeft, maakt goede kans op een stukje verjaardagstaart.

Die kans is kleiner na 11 uur, als wethouder Peter Glasbeek (o.a. Duurzaamheid en Milieu) op bezoek komt en een praatje maakt.


Vrijwilligers van het Repair Café helpen bij het herstellen van bijna alles uit het huishouden dat kapot is: elektrische apparaten, meubels, fietsen, kleding en textiel, computers en bijbehorende apparatuur, voorwerpen van metaal, aardewerk of hout. De reparateurs laten zien hoe je dit eventueel ook zelf kunt aanpakken. Het zorgt ervoor dat kapotte spullen niet ondoordacht op de afvalberg belanden en de CO2-uitstoot verhogen. Daarnaast staat het Café maandelijks voor ontmoeting, gezelligheid en minder uitgaven in het huishouden.
Repair Café Oegstgeest is actief sinds mei 2013. Een jaar later is de stichting opgericht om het initiatief een stevige basis te geven. De vijfjarige stichting viert nu het eerste lustrum en kijkt terug op mooie resultaten. Tot en met december 2018 vonden er 56 Cafés plaats en hebben 4770 mensen een beroep gedaan op de reparatiekunde van de vrijwilligers. In 63 van de honderd gevallen lukte de reparatie ook en nam de eigenaar het voorwerp thuis weer in gebruik. In overige gevallen is geadviseerd een andere reparateur te bezoeken of het voorwerp inderdaad af te danken.
Het Café in Oegstgeest wordt voornamelijk gefinancierd uit de vrijwillige bijdragen van bezoekers. Daarnaast zijn er incidentele bijdragen van bedrijven en fondsen. Het Café in Oegstgeest is onderdeel van een wereldwijd netwerk van Repair Cafés.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>