Zijlbrug komend weekend afgesloten | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De Zijlbrug gezien vanaf de Zijldijk.
De Zijlbrug gezien vanaf de Zijldijk. (Foto: J.P.Kranenburg)
Verkeer

Zijlbrug komend weekend afgesloten

De Zijlbrug, die de Willem de Zwijgerlaan in Leiden verbindt met de Oude Spoorbaan in Leiderdorp, is van vrijdag 28 juni 6 uur 's avonds tot maandag 1 juli 6 uur 's ochtends afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt met gele omleidingsborden omgeleid.

De provincie Zuid-Holland voert dan werkzaamheden uit aan de technische installatie van de brug. De opleggingen van de brug worden gesloopt en vervangen.

De Zijlbrug wordt tijdens de werkzaamheden ook niet bediend voor scheepvaart. Tijdens de werkzaamheden is daarom een hoogtebeperking van 4,9 meter van kracht.

Scheepvaart hoger dan 4,9 meter en smaller dan 5,5 meter wordt op zaterdag en zondag om 10.00 uur en 16.00 uur doorgelaten. De brug staat dan open. Actuele stremmingsinformatie is te vinden op www.vaarweginformatie.nl.

Medio september 2019 worden de werkzaamheden vervolgd. Te zijner tijd wordt meer informatie over eventuele afsluitingen gedeeld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>