Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Poldercross populairder dan ooit

495 deelnemers gingen enthousiast sloot in en sloot uitLuid en enthousiast bellend tot de laatste deelnemers van het parkeerterrein bij de Groen Kerk op weg waren, stuurde Wil van Elk afgelopen vrijdag, 21 juni, 495 deelnemers richting de Elsgeesterpolder waar de baggersloten hunkerend op hen lagen te wachten. De zonnige weersomstandigheden hadden niet idealer kunnen zijn.

De organisatoren waren vooraf al druk bezig geweest in de polder met het uitzetten van het parcours. De vrijwillige brandweer van Warmond stond bij de finish klaar om de bagger van de deelnemers af te spuiten. De Oegstgeester brandweer was te druk met de voorbereidingen voor hun jubileumfeest op het Lijfwegparkeerterrein (zie pagina 3 van deze krant).

Onderweg stonden vrienden en familieleden om de door de bagger soms onherkenbare deelnemers aan te moedigen. Vrijwilligers zorgen voor een goed en veilig verloop van de 'prutrace'.

Ook dit jaar liep het parcours over privé-terreinen waar de modderige passanten enthousiast werden aangemoedigd. De gezellige deuntjes van het dweilorkest 'Redelijk Onverantwoord' zorgde voor een gezellige sfeer. Ondertussen was op het Boerhaaveplein alles ingericht voor een feestje en huldiging van de winnaars.

Verhalen

Zowel bij de start als bij de finish interviewde Theo Vergeer de organisatoren en deelnemers. De mooiste verhalen kreeg hij los. De snelste heren (Pieter Con Ouwehand, Pascal Franken en Kelvin Ruijgrok), en de snelste dames (Chantal Frik, Kim van Delft en Jasmijn Verwey), kregen een beker en werden in de bloemen gezet.

Daarna ging het los met dj Chris, zanger Bart Heemkerk en dj Pieter Walvaart, die het Boerhaaveplein omtoverden tot een muziekpaleis waar zelfs de allerkleinsten zich uitstekend vermaakten. Dit ontlokte bij Pieter toch even een muziekje van K3!

Traditie

Rob Heemskerk, Rick Heemskerk en Aad van der Burg beklommen na afloop van feest het podium, geleverd door Keijzer Transport, om de deelnemers en de sponsors, maar vooral de vrijwilligers, te bedanken. Maar eigenlijk was het andersom en was de boodschap aan hen: "Jullie hebben het maar weer mooi geflikt. Dank aan jullie en alle vrijwilligers!". Aan het begin van de avond ontstond spontaan een nieuwe traditie toen Rob Heemskerk samen met de verslaggeefster Merel Ek van Unity tv met kleren en al in het kanaal sprong.

"Hoewel het natuurlijk gaaf is als je een podiumplek pakt, is er ook veel respect voor de rest van de deelnemers", liet Rob Heemskerk na afloop weten. "Grenzen werden verlegd door jong en oud, kinderen kwamen trots hun medaille laten zien. Iedereen had er plezier in, en voor sommigen was dit een 'bucketlist-puntje' dat weer afgevinkt kon worden. Iedereen hielp elkaar, mooi om te zien. Sport-verbroedering ten top!"


Volgend jaar de 35e editie van de Oegstgeester Poldercross. "We hebben er nu al zin in!" laten alle organisatoren weten.

Meer berichten