Spectaculaire 'Open Dag' brandweer Oegstgeest op feestplein Lijtweg | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De dag begon met een feestelijke optocht met de eigen wagen voorop.
De dag begon met een feestelijke optocht met de eigen wagen voorop. (Foto: Willemien Timmers)

Spectaculaire 'Open Dag' brandweer Oegstgeest op feestplein Lijtweg

Op zaterdag 22 juni viert de vrijwillige brandweer van Oegstgeest van 11.00 tot 17.00 uur zijn 300-ste verjaardag met een enorm feest op het Lijtwegplein en veel ruimte daar omheen. Het wordt een historische dag om nooit te vergeten, waar elke Oegstgeestenaar bij wil zijn.

Om 11.00 barst het feest los op het plein, en zal iedereen ogen en oren tekort komen om alles mee te maken. Tot 17.00 uur kunnen jong en oud (opnieuw) kennismaken met alles wat de brandweer en andere hulpdiensten doen, en is er informatie te verkrijgen over veiliger leven. Er is veel spektakel: veel te zien en te doen. Rook, gasexplosies, steekvlammen het is er allemaal.
Voor de kinderen is er een brandweerglijbaan, is er een springkussen en kan er gespoten worden om kleine brandweerauto's vooruit te krijgen.


Optocht
Vanaf de parkeerplaats bij de Klinkenbergerplas rijden op 22 juni vanaf 10.15 uur dertien bijzondere, oude brandweerauto's een mooie tocht door het dorp.
De eigen tankautospuit van het Oegstgeester korps rijdt voorop. De oude auto's worden op de Lijtweg de gehele dag tentoongesteld.

Lees meer in het jubileummagazine van Brandweer Oegstgeest

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>