Zonnige rolstoelvierdaagse door Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Duwers en deelnemers genieten van de wandelingen door het dorp.
Duwers en deelnemers genieten van de wandelingen door het dorp. (Foto: Willemien Timmers)

Zonnige rolstoelvierdaagse door Oegstgeest

Na het geven van het startsignaal door Angelique van Nobelen, teamleider Welzijn Marente, gingen maandag 17 juni de 25 rolstoelers met hun begeleiders op pad.

Er zijn deze week weer vier leuke routes uitgezet waarbij op maandag eerst een ijsje werd gegeten, aangeboden door IJscafé Danice, en was de tussenstop in het koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest waar iedereen werd getrakteerd op koffie, thee met wat lekkers erbij. Van Bakker Hugo de Groot kreeg iedereen een overheerlijke krentenbol.
Op dinsdag eerst even zwaaien naar de medewerkers van de Rabobank, zij hebben de oranje T-shirts gesponsord, en daarna over de markt waar een stroopwafel en een drankje voor de deelnemers klaarstond. Op naar de Daltonschool waar conciërge Paula zorgde voor koffie, thee en cake. Al vele jaren doet zij dit voor de deelnemers van de rolstoelvierdaagse.

Woensdag de rustdag en donderdag werden de lopers ontvangen door wethouder Huizing in de raadszaal van het gemeentehuis. Van Bloemenkiosk Corinda kregen de deelnemers een fleurig aandenken en Rob Heemskerk van snackbar 't Haasje had meer dan 100 bitterballen gebakken die in het Hendrik Kraemer Park smakelijk werden verorberd.

Albert Posthumus en Herman Oost van de Stichting Recreatie en Vervoer verzorgden weer een leuke foto voor ieder koppel.


Vandaag, vrijdag, is het alweer de laatste dag en na een route door de Indische buurt zullen de lopers ontvangen worden in het Rijnlands Lyceum door de leerlingen van 3-HAVO. Naast de koffie en thee zullen zij ook een leuk optreden verzorgen.

Tot slot zal de uitreiking van de medailles verzorgd worden door kapsalon Jacques van Bellen tijdens een hapje en een drankje aangeboden door Verzorgingshuis Van Wijckerslooth.

De organisatie dankt de Stichting Fietsmaatjes voor de inzet van de rolstoelfiets en Harting Bank voor het uitlenen van vijftien rolstoelen. De organisatie onder leiding van Mary en Cor de Jongh, Lydia Toet, Jeanneke den Os en Geraldine Quinland kijkt tot dusver heel tevreden terug op deze 19e editie.

Volgend jaar een lustrum. Wil je ook één of meerdere dagen meehelpen? Meld je dan aan via rolstoel4daagse-oegstgeest@outlook.com of bel Cor de Jongh op 06-53757511.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>