FC Oegstgeest viert de promotie. Foto: Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)

FC Oegstgeest promoveert naar de derde klasse

Sport

Vorig jaar en het jaar daarvoor speelde Vv Oegstgeest onsuccesvol nacompetitie, en het lot wilde dat ook de nieuwe fusieclub, FC Oegstgeest, nacompetitie moest spelen: maar dit jaar is het het gelukt. FC Oegstgeest gaat op naar de derde klasse.

Evenals de twee voorgaande wedstrijden won FC Oegstgeest, ditmaal met 4-1 van BSC'68. Resultaat: BSC'68 degradeert van de derde naar de vierde klasse en FC Oegstgeest promoveert van de vierde naar de derde klasse; eindelijk succes.

Beide voorgaande nacompetitie thuiswedstrijden werden overtuigend gewonnen. De eerste tegen Linschoten (3-0) en de tweede tegen Floreant (4-1). Misschien wel mede veroorzaakt door de negatieve sferen en berichtgeving na de uitwedstrijd tegen Roodenburg. In ieder geval kwam FC Oegstgeest sterker terug dan ooit tevoren. Tijdens de nacompetitie wedstrijden stond er één, hecht team, dat alles voor elkaar uit de kast haalde.

Ook de finalewedstrijd tegen BSC'68 stond er weer een echte eenheid, ondersteund door de massaal opgekomen supporters. Het bestuur had twee bussen geregeld, één voor de spelers en één voor de supporters. Gewapend met vlaggen, spandoeken, toeters en trommels juichten de supporters hun eerste team toe. In de eerste minuten zagen ze dit al beloond door een aantal kansen.
In de vijfde minuut gaf dat het resultaat waarnaar ze op zoek waren. Uit een corner op rechts wist Lars van Bommel de bal exact op het hoofd van Daniël van Vliet te plaatsen en Daniël kopte keurig vlak voor de handen van de BSC'68 keeper in het doel (1-0).
Ook BSC'68 kreeg een aantal kansen, maar die waren meer meer een gevolg van toevalligheden of een moment van onoplettendheid van de FC Oegstgeest verdediging. Zo kwam in de dertiende minuut een aanvaller vrij voor Peter Messemaker. Peter corrigeerde dit foutloos.
De snelle onverwachte aanvallen kwamen vooral van FC Oegstgeest kant. Hierin speelde Lars van Bommel vaak een grote rol. Hierbij werd hij regelmatig gelanceerd door Rens van der Spek. Zo ook in de 23ste minuut, Rens gaf een dieptepass en Lars van Bommel passeerde de keeper in de korte hoek, rechts (2-0).
Tien minuten later brak Abel Bormans door, maar hij werd helaas wat naar de zijkant gedwongen waardoor de keeper de bal makkelijk kon pareren.
Op slag van rust kwam BSC'68 op 2-1 doordat een voorzet via een kopbal werd teruggelegd in het strafschopgebied en vervolgens werd ingeschoten. Dat was een tegenvaller voor FC Oegstgeest. Je wil als team natuurlijk niet vlak voor rust een aansluittreffer incasseren.
Rens van der Spek zette dit korte tijd later alweer recht. Vanaf rand zestien meter aan de linkerkant plaatste hij de bal voor de keeper langs in de rechterhoek van het doel. Een mooie schuiver over de grond. Dit was misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd, loepzuiver geplaatst, de keeper verbouwereerd achterlatend (3-1). Kort daarop krijgt BSC'68 nog een goede uitgespeelde kans op een steekbal van het middenveld maar Mario Gianfiglio weet het schot ternauwernood met een sliding te blokkeren.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld te zien als de eerste. FC Oegstgeest met het meest creatieve voetbal en BSC'68 met minder fantasie veel terugspelend en wachtend op kansen. Ook was de 3-1 stand voor FC Oegstgeest aanleiding om iets behoudender te voetballen.
Tegen het einde van de wedstrijd kon Abel Bormans de score nog op 4-1 brengen.
Hoewel het een sportieve wedstrijd was, vielen er richting eindsignaal toch nog de nodige gele kaarten waarvan er twee dubbel dus rood werden. In het verloop van de wedstrijd veranderde hierdoor niets. FC Oegstgeest kon zich opmaken om de promotie te gaan vieren.
Hierbij mogen we natuurlijk de staf van de selectie niet onvermeld laten. Deze bestond dit seizoen uit: Huig-Jan Heeringa (trainer), Cor Varkevisser (assistent-trainer), Koos Lens en John van den Oever (begeleiding), Joran Hoekstra (verzorging), Jack van der Poel (assistent-scheidsrechter), Rick Peppelenbos (teammanager) en Martin Meijer (selectiemanager). Wat zij met de selectie met de nodige hobbels hebben klaargespeeld is een groot compliment waard.