Timmeren in Pinksterweekend | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Een weekend lang werd er getimmerd aan de Mariahoevelaan. | Foto Willemien Timmers
Een weekend lang werd er getimmerd aan de Mariahoevelaan. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Timmeren in Pinksterweekend

Aan alles was gedacht tijdens de vierde editie van huttenbouwfestijn HUT '16, dat afgelopen Pinksterweekend weer op het terrein van de scouting Sagara Satrya's aan de Mariahoevelaan plaatsvond.

Dat het weekend nog steeds enorm populair is, bleek uit het feit dat eind maart in minder dan twaalf uur tijd de honderd plekken vergeven waren.

De kinderen konden afgelopen weekend, dat wat kouder en natter was dan de vorige edities, naast het bouwen en timmeren ook andere activiteiten doen. Zo konden zij broodjes bakken, chillen in de chillhoek, een bezoekje brengen aan de 'ideeënwinkel' en de knutselhoek, of zich uitleven op het grote springkussen. Ook was er een door SKO georganiseerde activiteit: 'Natuurlab' waar de kinderen met veel enthousiasme aan deelnamen.

Het actieve organisatieteam had ook dit jaar zijn best gedaan een bijna oneindige rij aan (lokale) sponsoren te vinden. "Dankzij De Wit transport hadden wij dit jaar ruim voldoende pallets. IJzerwaren groothandel Gerritse zorgde voor spijkers, ductape, werkhandschoenen en een paar stevige breekijzers. Ook leverde Putten transport weer een grote container sloophout. Favoriet Sport gaf shirts aan de vele vrijwilligers. Jumbo, Albert Heijn, Bakker van Maanen, Domino's Pizza en Haarmode Dofferhoff sponsorden de inwendige mens. Van IJscafé Danice Oegstgeest kregen de kinderen tijdens HUT'16 een heerlijk ijsje, en Visgilde Hugo van der Meij zorgde ervoor dat de vrijwilligers zaterdag konden genieten van kibbeling. Dankzij Fysio Care Oegstgeest konden alle aanwezigen in de lentezon bij de afsluiting van het evenement lekker friet eten." Alle sponsoren waren te vinden op het door T2 Design en Communicatie gedoneerde sponsorbord. HUT '16 is hiermee een echte dorpsactiviteit te noemen.
Gelukkig hoefde de aanwezige EHBO maar weinig in actie te komen. "Een enkele keer moest er geholpen worden bij een splinter of een schaafwond."
Ouders, opa's oma's, vrienden en bekenden hielpen door het hele weekend heen met hout uitdelen, maar ook met het opruimen van alle hutten op Tweede Pinksterdag. In een paar uur tijd werd het prachtige huttendorp weer een doodnormaal grasveld…

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>