Lars van Bommel scoort, vlak voor rust, de belangrijke 2-1. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest naar finale nacompetitie

Met de winst van afgelopen zaterdag tegen Floreant met 4-1 kan FC Oegstgeest 1 zich klaar maken voor de finale tegen BSC'68. BSC'68 won namelijk van LSVV'70 met 3-1. De winnaar van de finale promoveert naar de derde klasse. De voetbalvrouwen waren minder gelukkig met hun nacompetitie wedstrijd in Maasdijk. Zij verloren hun wedstrijd met 2-1. Hun kans op promotie naar de tweede klasse is hiermee verkeken.

Het traditionele, jaarlijkse familietoernooi was in verband met de nacompetitiewedstrijd van FC Oegstgeest 1 ingekort. Dit keer waren de weersomstandigheden voor dit toernooi heel slecht: veel regenbuien en een harde wind. Maar het plezier was er niet minder om. Later die dag werd dit familietoernooi afgesloten met diverse muziekoptredens.

Bij de start van de wedstrijd waren de vele regenbuien gelukkig vertrokken, het zou de hele wedstrijd droog blijven. Maar de harde wind bleef. Dat had wel een negatieve invloed op het spel.

In de eerste helft speelde FC Oegstgeest van het clubhuis af. Dit betekende in eerste instantie dus tegenwind, vooral hoge ballen zorgden voor onvoorspelbare spelsituaties. Dat levert dan altijd de discussie of het gunstiger is om met tegenwind en met wind mee te voetballen. In ieder geval is 'ballen laag houden' dan het motto.

In het begin van de wedstrijd waren de partijen redelijk aan elkaar gewaagd. In de zevende minuut kwam keeper Peter Messemaker in botsing met een aanvaller van Floreant. Dit gaf even een spannend moment omdat hij het zicht op de bal voor een moment kwijt was. Eén van de verdedigers ruimde goed op.
In de achttiende minuut was Abel Bormans heel kansrijk. Zijn inzet werd echter goed gestopt door de keeper. Een paar minuten later was het wel raak. Nu kon Abel Bormans vanaf links de bal diagonaal voorbij de keeper in de touwen schieten: 1-0.
Een minuut of tien later kwam Floreant op gelijke hoogte (1-1). Veel kansen had Floreant nog niet gehad maar was het vooral de wind die hen nu hielp. De bal kwam vlak voor het goal voor de voeten van een Floreant aanvaller en die rondde foutloos af.
Vlak voor rust was het Lars van Bommel nog die de 2-1 kon noteren. Hij werd op links gelanceerd en plaatste de bal netjes langs de keeper in het doel.
Direct na rust viel ook de 3-1. Ook bij dit doelpunt had de wind de nodige invloed. Rens van der Spek scoorde zo vanuit een corner waarbij de bal via een stuiter direct in het dak van het doel belandde (3-1).
In de tweede helft kon Floreant met de tegenwind die zij nu moesten trotseren geen vuist meer maken. Dus misschien heeft wind mee voor het betreffende team dan toch wel voordelen.
Een kleine tien minuten voor tijd kwam Daniël van Vliet in het veld voor Joep van Tulder. Daniël kon in zijn beperkte speeltijd de 4-1 op het scorebord zetten na een hele nette, uitgespeelde, dubbele één-twee met Abel Bormans.
FC Oegstgeest kan trots zijn op de wijze waarop de wedstrijden in de nacompetitie tot nu toe zijn gelopen.

Na de wedstrijd konden ook de spelers met een goed gevoel het feestgedruis in. Volgende week op neutraal terrein de finalewedstrijd tegen BSC'68 uit Benthuizen. Na de twee overtuigend gewonnen nacompetitiewedstijden smaakt dat wel naar meer. Maar de selectie heeft hierbij wel steun nodig, dus bij deze de uitnodiging voor alle FC Oegstgeest supporters om volgende week de mannen met spandoeken en toeters te steunen in hun wedstrijd naar mogelijke promotie naar de derde klasse.