Eerste bijeenkomst Oegstgeester Dwarse Denkers groot succes | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Aan het eind van de boeiende avond werd de volgende bijeenkomst aangekondigd.
Aan het eind van de boeiende avond werd de volgende bijeenkomst aangekondigd. (Foto: Wil van Elk)

Eerste bijeenkomst Oegstgeester Dwarse Denkers groot succes

Eveline Crone en Thomas Rueb waren de eerste sprekers tijdens een bijeenkomst van de Oegstgeester Dwarse Denkers (Odd). Op maandag 27 mei waren alle honderd stoelen in de onlangs opgeknapte Boerhaavezaal van het Koetshuis bij Kasteel Oud-Poelgeest bezet. Esther Peters hield een introductie, stelde de sprekers voor, en hield een slotbespreking met hen. De aanwezigen kregen volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Het is Rob Sturm's idee om een paar keer per jaar elkaar te ontmoeten en kennis en kunde delen met mensen dwars door alle lagen van Oegstgeest en op allerlei gebied iets interessants te vertellen hebben. Hij kreeg een enthousiaste groep meedenkers bijeen die de groep Odd vormden. Het idee was om de mensen in Oegstgeest aan het woord te laten en dan de pen door te geven aan de volgende. Uiteindelijk werd besloten om bijeenkomsten te houden en Oegstgeestenaren van velerlei kunnen aan het woord te laten.

Eveline Crone van de Universiteit Leiden beet het spits af. Zij ging uitvoerig in op haar boek het puberende brein. Over Adolescentie, risico's en kansen. Op een van haar sheets stond de tekst: "De jeugd van vandaag houdt alleen van luxe; ze gedragen zich slecht, hebben geen enkel respect voor autoriteit en rommelen maar wat aan". Ze vroeg of iemand wist hoe oud deze tekst is. Iedereen had het fout: "Dit is een uitspraak van Socrates, 2400 jaar geleden".

Thomas Rueb vertelde boeiend over zijn 'avontuur' bij het maken van zijn boek Laura H. Over de opdracht van het NRC om een bericht te maken over Laura H. uit Zoetermeer. Hij ontdekte dat er veel meer inzat en ging zelfs naar Irak. Hoewel het uiteindelijk een boek werd, veranderde het niet zijn journalistieke kant. "Ik ben eigenlijk meer generalist geworden dan ik al was!"

De volgende bijeenkomst is op maandag 23 september. De locatie is nog niet bekend, maar de sprekers wel. Marili 't Hooft-Bolle en Peter Frans Pauwels bespreken dan het onderwerp 'Hoe brengen we nieuwe technieken naar de markt'. (Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>