Metamorfose van Kameleon bij Curium-LUMC | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De 'doeners' van Het Vergeten Kind werden uitvoerig bedankt.
De 'doeners' van Het Vergeten Kind werden uitvoerig bedankt. (Foto: Wil van Elk)

Metamorfose van Kameleon bij Curium-LUMC

Na vijf drukke weken klussen, verven en verbouwen, werd dinsdag 14 mei de verbouwde gebouw Kameleon bij Curium-LUMC feestelijk geopend. Een jaar geleden werden de eerste contacten gelegd met de stichting 'Het Vergeten Kind'. Door zelf mee te maken hoe het eraan toegaat tijdens het dagelijks gebruik van de ruimtes, konden de ontwerpers, zoals een architect en stylist, heel goed aanvoelen hoe het zou moeten worden. Prikkelarm en robuust.

Het gebouw Kameleon is een van de klinische kinderafdelingen voor dagbehandeling van kinderen van zes tot twaalf jaar, en een kliniek waar kinderen ook slapen. De ruimtes, onder andere de 'kussenruimte' en een aantal andere gemeenschappelijke ruimtes kregen een complete metamorfose. Van keuken tot slaapkamers en woonkamer, het plafond, verlichting en lambrisering, het is allemaal onder handen genomen. De werkzaamheden vroegen veel van de kinderen die vooral moeite hebben met veranderingen. Mede door de inzet van het team werd dit fantastisch opgevangen tijdens de vijf weken van verbouwen. De 'bouwers' lieten voortdurend weten waar ze mee bezig waren en wat ze wilden uitvoeren. Het resultaat mag er zijn. Een prettige omgeving voor de kinderen om in te verblijven en voor het team om in te werken.

Therapeute Anouk liet met een grote bedankkaart weten hoe dankbaar iedereen van Kameleon is. "We zijn er zo blij mee, de unit is prachtig geworden!" Een verzoek van leefruimteverbetering van anderhalf jaar geleden werd een lot in de loterij voor een van de tien units waar zeven kinderen worden behandeld. Een prachtige 'adoptie' van de Kameleon door de Stichting Het Vergeten Kind. Op de website www.hetvergetenkind.nl legt de stichting uitvoerig uit wat haar doelstellingen zijn.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>