Groengroep Gemiva-SVG voelt zich thuis bij ASC | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Groengroep Gemiva-SVG voelt zich thuis bij ASC

Sinds voetbalvereniging ASC naar de Overveerpolder is verhuisd, krijgen zij elke donderdag hulp van zes of zeven kanjers van de Gemiva-SVG-groengroep.

Gemiva-SVG, waar ook bijvoorbeeld Jottem onder valt, is er voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben vanwege een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. Vanuit kwekerij Groei & Ontwikkeling aan de Leidse Nagtegaallaan doen cliënten dagelijks werkzaamheden en activiteiten in de regio. Zo werken ze ook in het Leidse Huigpark en in Park Matilo.

Ook op donderdag 16 mei wordt er rondom het clubhuis van de Ajax Sportman Combinatie hard gewerkt.
Yno heeft het er duidelijk naar zijn zin. Tijdens het werk houdt hij ervan om te kletsen met zijn collega's. "Het liefst praat ik dan over robots", vertelt hij. "Ik koop ze, en verkoop ze weer. Heel leuk om te doen."
Samen met de vrijwilligers van ASC kijken ze elke week wat er aan klussen gedaan moet worden. Robert houdt ervan om te maaien en Tom vertelt dat hij wekelijks de prullenbakken leegt.
"Ook snoeien we de hedera", vertelt begeleider Laura. "En we maaien inderdaad de randen van de voetbalvelden." Dat laatste vindt ook Fleur, die elke week aanwezig is, leuk om te doen. "Ik werk drie dagen buiten in het groen, en twee dagen ben ik binnen aan het tekenen", vertelt ze enthousiast. Ook Patrick en Roy vinden het maaien erg leuk. "Dan gaan we met de bosmaaier een rondje doen. Als we daarmee klaar zijn, gaan we vaak papierprikken en bladblazen."

Hans Juffermans, van de Stichting Beheer Sportpark Overveer, waar ASC de grond van huurt, kijkt trots naar 'zijn' mensen. "Het is belangrijk dat je je als club openstelt, en je sociale verantwoording kent om ook mensen met een beperking, op wat voor manier dan ook, ruimte te geven. De mensen van Gemiva voelen zich hier thuis en veilig omdat het terrein niet open is voor iedereen. Het is fijn dat we elkaars kracht kunnen gebruiken."
Begeleider Guido beaamt dat. "Het terrein hier is rustig, en inmiddels heel vertrouwd. Onze mensen hebben hier hun draai gevonden, en zijn zelfs teleurgesteld als we een dag niet naar Oegstgeest gaan omdat het weer te slecht is. Ik ben trots op deze groep. Samen kunnen we echt iets bijdragen."
"Ik ben blij dat we de samenwerking met Gemiva SVG al vanaf het begin hebben gezocht", benadrukt Juffermans nogmaals.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>