Boten uit Pastoorswetering getakeld vanwege afgesloten duikerbrug | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Een 15 ton zware kraan van Verschoor takelde op kosten van de gemeente Oegstgeest twee boten uit de afgesloten Pastoorswetering.
Een 15 ton zware kraan van Verschoor takelde op kosten van de gemeente Oegstgeest twee boten uit de afgesloten Pastoorswetering. (Foto: Ineke van der Velden)

Boten uit Pastoorswetering getakeld vanwege afgesloten duikerbrug

Op zaterdagochtend 18 mei om 8.00 uur arriveerde de vijftien ton zware kraan van Verschoor om op kosten van de gemeente Oegstgeest twee boten uit de afgesloten Pastoorswetering te takelen.

Vanwege de slechte staat van de duikerbrug, is deze enkele weken geleden per direct gesloten voor autoverkeer bovenop en vaarverkeer onder de Dorpsstraat door. Bewoners van de Dorpsstraat die hun boot aan de Pastoorswetering (in hun achtertuin) hadden liggen, konden niet meer wegvaren.

Vanaf 18 mei kunnen ze dus, na zes weken geduld hebben, eindelijk weer varen. Het is de vraag of en wanneer de boten terug kunnen keren naar de ligplaatsen in de Pastoorswetering.


Tegelijkertijd met de takelwerkzaamheden werden er onder de drie afgesloten bruggen zeven sensoren geplaatst: onder andere onder het tongewelf uit 1566.

Voor 18 mei waren er geen sensoren geplaatst. Deze zeven sensoren kunnen straks op afstand tot een duizendsteste (0.001) meetverschillen aangeven. Daarvoor waren de rapporten samengesteld op fysieke metingen en het bekijken van de situatie ter plekke.

De weg over de duikerbrug is voor auto's afgesloten door middel van betonblokken, die de bewoners 'hysterisch' noemen. Fietsers en voetgangers kunnen de Dorpsstraat wèl nemen in hun routes.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>