Fiks 2: het selectieteam is op koers voor promotie naar de reserve hoofdklasse. Op de foto een schotpoging van Miquel van Welzen.

Fiks verliest grip op titelkansen na nederlaag tegen DSC

Sport

Na de nederlaag in eigen huis tegen het Eindhovense DSC is de rol voor Fiks in de titelstrijd zo goed als uitgespeeld. Na afloop stond er 12-16 op het scorebord.
Het is de eerste keer dit seizoen dat Fiks in eigen huis tegen een verliespartij aanliep. Lange tijd verraste het debuterende Fiks in de hoofdklasse en had het zicht op een grote stunt. Nu is een eind aan de flow gekomen. Op zich zeker geen schande. De formatie van Rick Nell en Nico van Welzen heeft in de veldcompetitie al een grote prestatie geleverd door zich na het kampioenschap vorig seizoen te handhaven op dit niveau. De tegenstander speelde lange aanvalsacties. Vooralsnog bleef Fiks in de wedstrijd door uit minder mogelijkheden geregeld te scoren. Het lukte zelfs om kleine achterstanden weg te werken en zich naar een voorsprong te worstelen. Bij rust leidde Fiks met 8-7 en zou de geringe voorsprong tot de 41e minuut kunnen verdedigen. Daarna kantelde de kampioenskandidaat in het laatste kwart de ontmoeting; kwam op 11-11 en liep daarna weg naar 11-16. Trainer Rick Nell: "Na rust worden er slechts vier doelpunten gemaakt; dat is veel te weinig. Ook gaan twee strafworpen mis. Daarmee scoor je als ploeg veel te weinig. In de tweede helft vallen slechts vier treffers en dat is veel te weinig. Daarmee roep je de problemen over je af", gaf hij als conclusie. Scores: Mart Hortensius (4), Jan Anholts (3), Melissa Heijne (2), Dominic van Welzen (2), Roy Vreeken.

Fiks 2 nadrukkelijk in race op tweede titel op rij

Wat nooit was verwacht, komt wel in zicht. Vorig seizoen promoveerde Fiks 2 naar de reserve overgangsklasse. Handhaven was het doel, maar momenteel bezet Fiks 2 de eerste plaats en klopt aan de poort van de reserve hoofdklasse; een ongekend hoog niveau. Vorige wedstrijd nam het team van Rob Schoof en Aldo Spadon de eerste plaats over van Blauw Wit na een verrassende zege op de Amsterdamse formatie. Afgelopen zaterdag werd in eigen huis afgerekend met middenmoter Sparta 2 Zwolle. Na 0-1 trok Sam Coli de stand recht en vooral na de tiende minuut nam Fiks 2 de regie in handen. Vooral eerstgenoemde (5 scores), Tim van Polen (6), Steffi Roest en Jesse Trap (beiden 3) waren op schot. Na de 13-8 ruststand bouwde Fiks met vertoon van suprematie verder aan een uiteindelijke ruime 24-11 zege. Trainer Rob Schoof: "Opdrachten werden goed uitgevoerd en mijn team straalde autoriteit in het spel uit." De confrontatie tegen Drachten 2, dat twee punten achterstaat, zal duidelijkheid brengen of de droom werkelijkheid gaat worden.