Feestelijke viering 500e match Mentorproject JA Statushouders (JAS) | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Wethouder Jan Nieuwenhuis (midden) en projectleider Eleonora Paauwe bedankten Marnix van Eerde en Omar Kashkoul voor hun inzet met een mooie bos bloemen.
Wethouder Jan Nieuwenhuis (midden) en projectleider Eleonora Paauwe bedankten Marnix van Eerde en Omar Kashkoul voor hun inzet met een mooie bos bloemen. (Foto: )

Feestelijke viering 500e match Mentorproject JA Statushouders (JAS)

Op vrijdag 10 mei werd op het gemeentehuis van Oegstgeest op een feestelijke manier stilgestaan bij de 500e 'match' tussen een mentor en een statushouder binnen project JA Statushouders (JAS). Omar Kashkoul (26) uit Irak neemt sinds begin 2018 deel aan het project. Sinds kort heeft hij contact met zijn mentor Marnix van Eerde (34), een vrijwilliger bij Project JAS.
Mentor Marnix wil zich graag inzetten voor deze groep mensen die hun weg nog moeten vinden in een voor hen vreemd land. Een mooie bijkomstigheid is dat Marnix zo ook leert over de cultuur van Omar. Omar wil heel graag automonteur worden want dat was hij ook voordat hij naar Nederland kwam.
Wethouder Jan Nieuwenhuis en projectleider Eleonora Paauwe bedankten Marnix en Omar voor hun inzet met een mooie bos bloemen. Vervolgens gingen ze samen op de foto op het bordes van het gemeentehuis.


Project JAS is een educatief programma gericht op participeren in de samenleving, het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Sinds 2016 worden statushouders in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest binnen het project ondersteund bij hun integratie. Onderdeel van Project JAS is het mentorproject, waarin vrijwilligers (mentoren) aan statushouders gekoppeld worden. Een mentor is een soort extra buurman of buurvrouw: een sociaal contact in de stad, iemand waar je een kop koffie mee kan drinken en de taal kunt oefenen.

Er zijn op dit moment 150 actieve mentoren en er zijn nog ongeveer 20 statushouders op zoek naar een mentor. Ook mentor worden? Mail dan naar naar Tim van Dijk, t.van.dijk@leiden.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>