Activiteiten op Bevrijdingsdag in Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ook dit jaar, ondanks een enkele koude regenbui om een uur of tien, grote drukte in Oegstgeest. | Foto Willemien Timmers
Ook dit jaar, ondanks een enkele koude regenbui om een uur of tien, grote drukte in Oegstgeest. | Foto Willemien Timmers (Foto: )

Activiteiten op Bevrijdingsdag in Oegstgeest

Regels en parkeren rondom Kindervrijmarkt op zondag 5 mei

Zondag 5 mei wordt de jaarlijkse kindervrijmarkt gehouden. Aan de kindermarkt zijn spelregels verbonden.

Iedere deelnemer is in het bezit van een vergunning en een oranje kindermarkttas. Deze tas dient zichtbaar op het perceel aanwezig te zijn. Wanneer geen tas met document getoond kan worden kan geen aanspraak op het perceel gemaakt worden. Het document is persoonlijk en mag dus niet aan anderen worden doorgegeven. Het gezag is bevoegd mensen te verwijderen. De tas moet dus tot het einde van de markt zichtbaar zijn. Op het perceel mag iedereen zijn goederen uitstallen. Deelnemers mogen ook muziek maken of zelfgebakken spulletjes verkopen.
De Kindervrijmarkt start op zondag 5 mei om 08.00 uur in de ochtend. De plaatsen mogen betreden worden op zondag 5 mei vanaf 07.00 uur. De Kindervrijmarkt eindigt op om 16.00 uur. De vergunde percelen dienen op zondag 5 mei om uiterlijk 17.00 uur geheel vrij van goederen te worden opgeleverd. Niemand mag afval achterlaten.
Het is niet toegestaan om in het vrijmarktgebied te parkeren van vrijdag 4 mei 18.00 uur tot en met zaterdag 5 mei 20.00 uur.
Dat betekent dat er in de Spaargarenstraat, in de Duivenvoordestraat, in de Juffermansstraat, in de Emmalaan, op de Terweeweg, in de Prins Hendriklaan, een deel van de Prinses Margrietlaan en de Prinses Beatrixlaan en op de Lijtweg niet geparkeerd mag worden van zaterdag 4 mei 20.00 uur tot en met zondag 5 mei 20.00 uur. Op 4 mei wordt het gebied rond 20.00 afgesloten voor verkeer. Het gebied is wel toegankelijk op zaterdag 5 mei van 07.00 uur tot 08.00 uur voor alleen lossen van goederen en van 16.00 tot 18.00 uur voor alleen laden van goederen volgens een route van éénrichtingsverkeer. Inrijden is alleen mogelijk vanaf de zijde Irislaan en de rijrichting naar de Juffermansstraat is van de Duivenvoordestraat naar de Emmalaan. Men dient het parcours dus rondrijdend te verlaten.
Er wordt gehandhaafd door de gemeente Oegstgeest. De handhavers hebben vanuit hun bevoegd gezag de mogelijkheid om deelnemers te weigeren en of te verwijderen.


Het Gouwe Beleg van Oegstgeest

Café de Gouwe en Het Beleg van Oegstgeest organiseren dit jaar weer een groot terras op de jaarmarkt, op zondag 5 mei in de De Kempenaerstraat.

Vanaf 10.00 uur is er op het plein bij de hondjes al livemuziek.
Om 10.00 uur treedt Fleetway op, om 12.30 uur BB @ THE Soulmates en om 15.15 uur Soul Society.


5 Mei Fair in Winkelgebied de Kempenaer

Op Bevrijdingsdag is er weer een 5 Mei Fair in winkelgebied De Kempenaer.

Om 9.00 uur gaat de fair van start. Zo'n 200 standhouders presenteren op deze gezellige Bevrijdingsdag een grote variëteit aan producten en een breed assortiment op het gebied van antiek, boeken, brocante, curiosa, kunst, woon, huis, lifestyle, fashion, luxe artikelen, verzamelobjecten, schoolplaten, landkaarten en culinaire verrassingen. Kinderen verkopen spulletjes op de Kindervrijmarkt in de straten achter de De Kempenaerstraat richting Winkelcentrum Lange Voort. De horeca is grootschalig aanwezig met alles wat maar lekker is om een dag als deze aangenaam te maken. De gehele dag wordt opgeluisterd met livemuziek.


WeRun4All op de 5 mei markt

Hoewel het team van Werun4all dit jaar niet mee doet aan de Roparun is het nog steeds actief om fondsen te werven voor mensen die aan kanker lijden.

Dit jaar gaat de opbrengst van de 5 mei markt naar twee doelen: de oncologie afdeling van het Alrijne ziekenhuis en Flying Doctors..
"Wij staan bij het hek van de Gevers-Deutz Terweeschool. Heeft u nog boeken, keukenspullen en dergelijke die u wilt doneren, dan kunt u tot en met 4 mei nog terecht bij Annemarieke Mulder, 06-204 39 339. En vindt u het leuk een uurtje te helpen met de verkoop dan bent u zeer welkom op onze grote stand. Dit jaar hebben wij een enorme keuze in kleding en schoenen."


Oegstgeester kerken present op Bevrijdingsdag

5 mei is een bijzondere dag. Dan vieren we in heel Nederland en met alle Nederlanders onze vrijheid. De Raad van kerken Oegstgeest (RVKO) heeft het initiatief genomen om als kerken dit jaar op Bevrijdingsdag present te zijn op wat misschien wel de drukste dag van het jaar is. Veel mensen zijn op de been om de Vrijmarkt te bezoeken, maar 5 mei valt dit jaar ook op een zondag: een dag die de kerken sowieso al vieren.

Om vorm te geven aan dit oecumenisch initiatief heeft de RVKO aan de Rooms Katholieke parochie, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Protestante Kerk Oegstgeest en de Nederlandse Gereformeerde Kerk gevraagd hierin samen te werken. Er is vervolgens een kernteam gevormd dat samen met enthousiaste vrijwilligers maanden bezig is geweest met de voorbereiding van dit evenement. Onder het motto 'Samen Vrij' zullen er in en rondom de Rehoboth kerk, te midden van de drukte van de Vrijmarkt, tal van activiteiten aangeboden worden.
Naast het christelijk kindertheater "De Regenboog", speelt onder meer gospelband The Bowery en is er een goochelact. Rondom de kerk kunnen kinderen deelnemen aan oud-Hollandse spelen, cupcakes versieren, kleuren en knutselen. Ouders en belangstellenden kunnen in de kerk kosteloos een kopje koffie of thee drinken en een plakje cake of appeltaart kopen, vers geleverd door 't Jottem. Op het terrein achter de kerk, voor deze gelegenheid Bevrijdingsplein gedoopt, staan informatie-stands van enkele maatschappelijke organisaties. Ook brengt jeugdgroep TIC, Teenagers in Christ, die bestaat uit jongeren van de NGK en GKV op de vrijmarkt van alles aan de man. De opbrengsten daarvan komen ten goede aan de reis van circa 20 jongeren aan Moldavië in augustus. In dit armste land van Europa zullen de jongeren deze zomer op praktische wijze gestalte geven aan hun geloof. Ze organiseren kinderprogramma's, sporten en knutselen met kinderen en verlenen praktische hulp, waaronder het uitdelen van voedsel aan arme gezinnen.
Verder is er een boekenstand waar tweedehands religieuze boeken worden verkocht ten bate van de Voedselbank.
Binnen zal er een meer gewijde sfeer zijn: je kunt er muziek luisteren, bidden of meer te weten komen over de verschillende kerkgenootschappen. Natuurlijk is er alle gelegenheid om mensen te ontmoeten en voor een goed gesprek.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>