Zaterdag 4 mei: Dodenherdenking in Bos van Wijckerslooth | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wil van Elk

Zaterdag 4 mei: Dodenherdenking in Bos van Wijckerslooth

Op zaterdag 4 mei vanaf 19.45 uur zal in het Bos van Wijckerslooth herdacht worden dat de Tweede Wereldoorlog voor Nederland en Nederlands-Indië in 1945 ten einde kwam.

Herdacht worden burgers en militairen die waar dan ook ter wereld hun leven voor de vrijheid hebben opgeofferd, niet alleen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, maar ook gedurende andere krijgsverrichtingen.
Dit jaar zullen twee leerlingen van de Hofdijckschool een gedicht voordragen.
Vervolgens zal de heer Ruud Koole, hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden, voormalig voorzitter van de PvdA en oud-lid van de Eerste Kamer een korte overdenking houden.


Na zijn woorden zal door een koperblazer van Drumfanfare FBL de taptoe geblazen worden, en worden twee minuten stilte in acht genomen. Na het zingen van het Wilhelmus wordt iedereen uitgenodigd om langs het monument met de plaquette met namen van de gevallenen uit Oegstgeest, te lopen.
De ceremoniële vlaggenwacht wordt verzorgd door Scouting Shawano's.

Dorpscentrum

Op uitnodiging van de Raad van Kerken, Dorpscentrum Oegstgeest en de Oranjevereniging, is er na afloop van de plechtigheid gelegenheid om met elkaar nog even bijeen te komen in het Dorpscentrum om onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje nog even na te praten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>