Lekker lezen, tips van de bieb! | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Lekker lezen, tips van de bieb!

Bieb • Vorig jaar gaven Erik Scherder en Douwe Draaisma succesvolle colleges over ons brein. Dit jaar organiseert de Bibliotheek weer de Bollenstreek Betogen met colleges voor alle leeftijden vanuit het thema: een andere blik op nieuws en nieuwe media met onder andere Joris Luyendijk en Charles Groenhuijsen. De leestips van Dionne Dinkhuijsen, programmamanager van onze Bibliotheek sluiten hierbij aan.

Joelle Charbonneau: Nodig

Op Kaylee's school is NODIG de nieuwe sociale media trend waarbij alle leerlingen zich aanmelden. NODIG kan je alles geven, maar daar moet je wel wat voor terug doen. De dingen die mensen terug moeten doen, worden steeds heftiger en Kaylee lijkt de enige die dat merkt. Kan ze er iets tegen doen? Of is er meer aan de hand? Dit boek is echt spannend. Je leest over groepsdruk en de invloed van sociale media op jongeren.

Maxim Februari: Klont

Een indringend verhaal over greep houden op je eigen leven en over mens zijn in een gedataficeerde wereld. De twee hoofdpersonen zijn tegenpolen: Alexei Krups, een opschepper die bekendheid heeft gekregen met lezingen over het einde van de wereld, en Bodo Klein, de Minister van veiligheid. Hij wil Krups ontmaskeren en zoekt wetenschappelijk bewijs. De Klont is een parallelle digitale wereld, data die wij hebben laten groeien. Het verhaal is knap bedacht maar misschien wat ver gezocht, of toch niet?

Dave Eggers: De Cirkel

Bij boekentips over nieuwe media kan De Cirkel niet ontbreken! In geen van de bovenstaande boeken worden de gevolgen van sociale media (en privacy) zo beklemmend beschreven. Mae Holland gaat werken bij De Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. Alles is met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Mae laat zich zo meeslepen met het bedrijf dat ze `transparant` wordt. Waar houdt haar eigen identiteit op en waar begint die van `De Cirkel'?

Homo Deus: een kleine geschiedenis van de toekomst

'Homo Deus' legt uit hoe we de dominante soort van de planeet zijn geworden en onthult een voorspelling voor de toekomst van de mensheid. Het toont ook hoe wetenschap en technologie onze status als mens bedreigen.
Een aanrader voor iedereen die de voortgang van de mensheid wil begrijpen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>