Als borstkanker geen borstkanker is | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Als borstkanker geen borstkanker is

Op woensdagavond 8 mei zal Jelle Wesseling een lezing houden over zijn werk als patholoog en onderzoeker bij het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam en hoogleraar pathologie van borstkanker aan het LUMC.

Hij schrijft: 'Buitengewoon confronterend te horen dat je kanker hebt. Maar soms weten artsen niet eens zeker of het dat echt is. Neem bijvoorbeeld DCIS, Ductaal Carcinoom In Situ. Het wordt bij duizenden vrouwen per jaar gevonden en kan borstkanker worden, maar wordt het meestal niet. Toch ondergaan vrijwel alle vrouwen voor de zekerheid een borstamputatie of een borstsparende operatie gevolgd door bestraling. Heel ingrijpend. Maar welke DCIS-afwijkingen zijn dan ongevaarlijk?'.

Jelle Wesseling onderzoekt hoe we kunnen leren voorspellen welke vrouwen met DCIS een hoog of een laag risico op het krijgen van borstkanker hebben, om die laatste groep onnodige stress, angst en overbehandeling besparen.

Deze avond wordt georganiseerd in het kader van het vormingswerk van de Raad van Kerken.

Plaats: Rehobothkerk, Lijtweg

Tijd: koffie/thee 19.30, lezing 20.00 uur

Toegang: gratis

Info: jelle.wesseling64@gmail.com, www.dcisprecision.org

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>