Oegstgeest viert Koningsdag | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Achter het gemeentehuis konden alle Oegstgeester kinderen weer meedoen aan gezellige oud-Hollandse spelletjes.
Achter het gemeentehuis konden alle Oegstgeester kinderen weer meedoen aan gezellige oud-Hollandse spelletjes. (Foto's Willemien Timmers)

Oegstgeest viert Koningsdag

Ondanks het frisse weer en een enkele regenbui genoot Oegstgeest op zaterdag 27 april van een feestelijke Koningsdag.

De dag begon in het clubhuis van FC Oegstgeest, waar de Oegstgeester gedecoreerden van de afgelopen tien jaar samenkwamen voor een gezellig ontbijt. Zij werden er toegesproken door burgemeester Emile Jaensch en de nieuwe voorzitter van de Oranjevereniging, Linda van der Zon. Na een prima verzorgd begin van de dag en vertrok het gezelschap richting gemeentehuis, daarbij vooropgegaan door de Franciscus Band Leiden.

Bij het raadhuis werd een aubade aan de koning gebracht, en kwam de zon zelfs even tevoorschijn. Daarna kon door de kleinste Oegstgeestenaren genoten worden van de kinderspelen die, vanwege een op omvallen staande boom, dit jaar achter het gemeentehuis stonden opgesteld.

Daarna konden alle Oegstgeestenaren, tussen de regendruppels door, genieten van een vol programma. In het Wilhelminapark was er traditiegetrouw het ringsteken, en op de Hofdijck was er muziek (o.a. het LOHC-Koor), konden kinderen zich vermaken met sportactiviteiten en springkussens, en vonden natuurlijk weer de dikke-banden-races plaats.

Lees meer in de Oegstgeester Courant van 1 mei.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>