Negen jarige Bradley Etemi vindt Gouden ei van Haaswijk | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Bradley Etemi samen met de andere kinderen in FB Hotzpark. | Foto's Wil van Elk
Bradley Etemi samen met de andere kinderen in FB Hotzpark. | Foto's Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Negen jarige Bradley Etemi vindt Gouden ei van Haaswijk

Na meer dan dertig jaar op Eerste Paasdag eieren verstoppen door de familie Heemskerk in het FB Hotzpark, mag je de zoektocht naar het 'Gouden Ei van Haaswijk' een mooie traditie noemen. Bradley Etami vond dit jaar het Gouden Ei.

Maar liefst honderdtwintig kinderen zochten naarstig naar het Gouden Ei van Haaswijk. Deze was door Paashaas Robin heel erg goed verstopt. De honderden overige gekleurde en gekookte kippeneieren waren door beide broers Jonah en Robin Heemskerk opvallend slechter verborgen en werden dan ook een stuk makkelijker gevonden.

Organisator Rob Heemskerk – hij heeft de traditie overgenomen van zijn vader Henk die in de jaren tachtig ermee begon als toenmalige melkboer in de wijk om iets terug te doen voor zijn klandizie – bemerkte na een tijdje dat alle eieren waren gevonden, behalve het felbegeerde Gouden Ei. Hij riep om: "Hallo allemaal! Ik heb met de Paashaas gesproken en als jullie hem volgen, wijst hij de plek waar hij ongeveer het ei heeft verstopt." Als een moderne Paasversie van de Rattenvanger van Hamelen kreeg Robin een lange sliert enthousiast roepende kinderen achter zich aan. Niet lang daarna vond de negen jarige Bradley Etemi het ei in het aangewezen bosschage. Rob Heemskerk feliciteerde hem hartelijk met de vondst en gaf hem een snackbon van Snackbar 't Haasje.

Een late Pasen betekent dat het park al aardig was begroeid zodat het verstoppen een heel stuk beter ging dan de editie van 2018. En met een aangenaam lentezonnetje was het goed toeven in het park waar ouders en grootouders genoten van koffie of thee. Voor de kinderen was er limonade en na afloop gaf Judith Heemkerk een heerlijke verrassing mee met een bon voor een ijsje bij Snackbar 't Haasje.

De speelplaats in het park was onlangs opgeknapt en de traditionele groepsfoto kon dan ook weer bij het klimtoestel worden gemaakt. Niets dan blije kinderen die heerlijk hebben genoten van de speurtocht naar eieren. Enkele kinderen verrasten Rob Heemskerk dankbaar met een tekening.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>