The Voice of LOHC op Koningsdag op de Hofdijck | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Eind 2015 liet het koor al van zich horen tijdens muziekworkshops.
Eind 2015 liet het koor al van zich horen tijdens muziekworkshops. (Foto: Wil van Elk)

The Voice of LOHC op Koningsdag op de Hofdijck

De Leidsche Oegstgeester Hockey Club (LOHC) kreeg vijf jaar geleden als eerste hockeyclub een eigen koor. Twintig zangliefhebber richtten deze club op. Op Koningsdag maakt feestvierend Oegstgeest om 13.30 uur kennis met het koor dat optreedt met de Van Hoytema Band op het podium op de Hofdijck.

"Zingen brengt plezier", vertelt ­Annick van Gennip enthousiast. ­Annick woont in Den Haag en is ook verbonden aan een band in Noordwijk waar zij op school ging bij de Leeuwenhorst. Zij is de dirigente van het koor dat nog steeds uniek is. "We oefenen iedere woensdag in het clubgebouw van LOHC. Samen muziek maken is zó leuk." Waar ze normaal met de piano voor het koor staat, is ze tijdens het optreden bovenal dirigente.

Het criterium om lid te zijn van het LOHKoor is dat de leden verbonden zijn met de hockey. Het is een team en de leden hebben elkaar nodig, dat past prima bij de sport. "We hebben een heel nieuw repertoire; we gaan écht knallen! Negen nummers, dik een half uur alleen maar dansmuziek. Op topniveau. Volgende week hebben we de generale."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>