Pas in de laatste fase van de ontmoeting van ASC met Blijdorp viel de 2-1 en viel een last van de schouders. | Foto: Frits de Jongh Foto: Frits de Jongh

ASC steekt punten in slotfase in de tas

ASC heeft dit weekend opnieuw een zege behaald. Dit keer was Blijdorp de tegenstander, die met een 2-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. Jesse Tas tekende voor de winnende treffer.

Gemakkelijk verliep het zeker niet. Pas in de laatste fase van de ontmoeting viel de 2-1 en viel een last van de schouders. Zeker omdat de concurrenten alle wonnen. ASC houdt daarmee perspectief op promotie naar de tweede klasse. Het zou een prestatie van formaat zijn als de tweede plaats, die recht geeft op promotie, wordt vastgehouden. Het bescheiden geklasseerde Blijdorp bood goed tegenstand en had een uitstekende keeper staan. Verdedigend oogde ASC weer solide. Ondanks veel aanvalsacties kwam Blijdorp tot weinig uitgespeelde kansen. Behalve in de 19e minuut toen Sean Goebel de bal van de doellijn moest keren.

Jesse Tas: "ASC had bij rust al voor moeten staan." Hij refereerde naar drie uitgespeelde kansen die Jelle Schouten, normaal trefzeker, kreeg om zijn team al in de eerste helft aan de leiding te helpen. "Toegegeven, de tegenstander had een prima keeper staan, die mooie reddingen verrichtte. Bovendien moest onze verdediging constant alert zijn op de snelle aanvalsacties van Blijdorp", verwoordde Jesse. Trainer Bo Moudrine bevestigde het morsen van kansen. "We maken goals, maar gezien de hoeveelheid kansen te weinig. Mijn team bleef gelukkig geduldig en raakte niet in paniek door te veel te forceren en onnodig ruimte achterin weg te geven."

Het bleef lang 0-0, maar de ontmoeting verveelde geen moment. Beide teams gingen voor een voorsprong en dat maakte het kijkspel boeiend. Het was wachten tot minuut 78 eer de thuisclub kon juichen. Linksbuitenspeler Ilker Kacar kreeg in vrije positie ver voor het doel de bal aangespeeld. Met een knap schot passeerde hij de doelman. De euforie van de voorsprong telde slechts één minuut. Een laconieke uittrap van de ver voor zijn doel staande ASC-keeper belandde in de voeten van een middenvelder die onmiddellijk van grote afstand uithaalde. De doelman was te laat terug om het onheil van de gelijkmaker te voorkomen. ASC was niet aangeslagen. Met karakter bleef het team streven naar een nieuwe voorsprong. Zeven minuten voor tijd rendeerde een aanval optimaal. Een assist van Ilker Kacar belandde bij Ward Buijze, die flink werd verdedigd. De bal rolde echter voor de voeten van Jesse Tas, die geen moment aarzelde en zijn ploeg alsnog aan de felbegeerde zege hielp.

ASC staat nu op de tweede plek met twee punten achterstand op koploper RKDES en drie punten voorsprong op IJsselstein. Dus heeft de Oegstgeester formatie met nog vier competitieronden te gaan, de promotiekansen in eigen hand.