Opa Club Oegstgeester Golf Club (OGC) steunt goede doel AandachtsLab met springkussen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Opa Club bestuursleden Simon Brandt en Helmut Fellner en lid Joop Mensch hebben dit fantastische cadeau in het KDC in gebruik gesteld. Samen met de kinderen hadden zij veel plezier op het veelkleurige springkussen.
Opa Club bestuursleden Simon Brandt en Helmut Fellner en lid Joop Mensch hebben dit fantastische cadeau in het KDC in gebruik gesteld. Samen met de kinderen hadden zij veel plezier op het veelkleurige springkussen. (Foto: )

Opa Club Oegstgeester Golf Club (OGC) steunt goede doel AandachtsLab met springkussen

De Opa Club van de Oegstgeester Golf Club (OGC) doneert jaarlijks aan goede doelen.

Een van die goede doelen was dit jaar Stichting Kinder Dagcentrum (KDC) AandachtsLab in Rijswijk. Dit KDC, opgericht door twee ouders, opende 2 januari 2019 de deur voor zeer ernstig meervoudig gehandicapte kinderen.

Aan de kinderen worden tijdens hun verblijf zoveel mogelijk prikkels aangeboden, zodat zij zich met heel kleine stapjes kunnen ontwikkelen. De grote kracht is dat, naast veel vrijwilligers, per twee kinderen een professionele verzorgende beschikbaar is.

Alleen de professionele krachten zoals de verzorgenden, fysiotherapeut, orthopedagoog worden betaald. Raad van Bestuur, Raad van Toezicht en anderen ontvangen geen enkele financiële vergoeding zodat de slogan:  '100% aandacht, al het geld komt ten goede aan de kinderen', volledig wordt waargemaakt.

AandachtsLab blijft kleinschalig: maximaal acht kinderen kunnen er gebruik van maken. Op dit moment zijn er vier kinderen en binnenkort komen er nog twee kinderen bij, waarna in de loop van dit jaar het maximum van acht zal worden bereikt.

Joop Mensch, secretaris van AandachtsLab tevens lid van OGC en de Opa Club, bracht het AandachtsLab onder de aandacht van de Opa Club. En de Opa Club pakte groots uit, een enorm opblaasbaar springkussen werd geschonken. Uiteraard kunnen de kinderen niet springen, maar de bewegingen op het springkussen van de begeleiders geven de kinderen naast de broodnodige prikkels in hun ontwikkeling heel veel plezier.


Opa Club bestuursleden Simon Brandt en Helmut Fellner en lid Joop Mensch hebben dit fantastische cadeau in het KDC in gebruik gesteld. Samen met de kinderen hadden zij veel plezier op het veelkleurige springkussen. De glunderende gezichten van de kinderen (en van de volwassenen) op de foto spreken voor zich.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>