BUUV online in Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

BUUV online in Oegstgeest

Vanaf 11 april is er ook in Oegstgeest een BUUV met een eigen website waar je je kunt inschrijven. Het is een buurtmarktplaats, voor en door bewoners, met vraag en aanbod over diensten die je voor elkaar doet zonder daar iets voor tegenover te stellen. De lancering van BUUV Oegstgeest is op 23 april om 15.30 uur in de Haeswijkflat aan de Kennedylaan 141.

BUUV begon in Haarlem en is inmiddels op acht plaatsen actief. Het digitale platform wordt ondersteund door vrijwilligers van Radius, althans in Oegstgeest. "Het is voor iedereen en voor alle leeftijden", vertelt Corona van Malkenhorst die het project begeleidt namens Radius. "Een karweitje doen voor iemand, elkaar ondersteunen of opvangen. Het zijn de burgers die onderling contact maken. En dat zonder dat er een organisatie mee is gemoeid en zonder dat er geld over de tafel gaat. Radius heeft BUUV Leiden als voorbeeld genomen en vond dat we dit in Oegstgeest ook moeten hebben. Op 23 april vieren we feestelijk de officiële start."

Een afbeelding van een deurbel en buuv op het naambordje ernaast op de website werkt uitnodigend om je in te schrijven. "Helpen maakt je happy", vermeld 'NL voor elkaar', waarmee wordt samengewerkt, op haar website www.voorelkaar.nl.

'Helpen maakt je happy'

Daar is veel informatie te vinden over deze bijzondere community waar diverse uitkomsten zijn: een wandelgroepje vormen, samen naar de bioscoop of theater, en dat door er om te vragen of aan te bieden op persoonlijke titel. Na een match kun je verdere gegevens als telefoonnummer en adressen doorgeven om af te spreken.

De wervende folder van Radius heeft boven de deurbel welkom! staan: Vraag het in de buurt!, is een voor de hand liggende uitnodiging om mee te doen met een vraag of om iets te willen doen. Ze zeggen er ook bij dat, vanaf 11 april, op de website www.buuv.nu alle informatie is te vinden. Op maandag, woensdag en vrijdag kan ook worden gebeld naar vrijwilligers op 071-7074270. "Meedoen met BUUV is makkelijk, gewoon voor elkaar."

www.buuv.nu

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>