Geld voor wandelpad Oegstgeesterkanaal beschikbaar - Wellicht aanleg in najaar 2019 | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Aan de noordoever moet een wandelpad komen.
Aan de noordoever moet een wandelpad komen. (Foto: Archieffoto Willemien Timmers)

Geld voor wandelpad Oegstgeesterkanaal beschikbaar - Wellicht aanleg in najaar 2019

In 2011 is gestart met plannen voor een wandelpad langs de oever aan de noordzijde van het Oegstgeesterkanaal. Zo wordt het mogelijk om langs het kanaal naar de Klinkenbergerplas te wandelen en wordt een mooie wandelroute toegevoegd aan het provinciale wandelnetwerk. In 2012 heeft de gemeente in overleg met omwonenden en het hoogheemraadschap een passend ontwerp gemaakt. Dat najaar besloot de gemeenteraad echter om de aanleg van het pad uit financiële overwegingen uit te stellen. Inmiddels is er wel geld beschikbaar, zo laat de gemeente Oegstgeest weten.

De gemeente werkt samen met Leidse Ommelanden/Provincie Zuid Holland, Holland Rijnland en het Hoogheemraadschap van Rijnland om de mogelijkheden voor recreatie en natuurbeleving te vergroten. Vanuit de gemeente Oegstgeest en vanuit dit samenwerkingsverband is nu voldoende geld beschikbaar om het wandelpad in het najaar van 2019 alsnog aan te leggen.

Door bloemrijke bermen langs het wandelpad in te richten, wordt de biodiversiteit verhoogd en de beleving van het landschap langs het Oegstgeesterkanaal versterkt. Een informatiepaneel informeert de wandelaar over de historie van het Oegstgeesterkanaal en de natuur in het gebied.

De Oegstgeester gemeenteraad zal nog over de aanleg van dit pad spreken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>