Gemma van Eck en Henry Meijer na afloop van de cd-presentatie.
Gemma van Eck en Henry Meijer na afloop van de cd-presentatie. Foto: Wil van Elk

Presentatie nieuwe cd Gemma van Eck met nummer Oegstgeestenaar Henry Meijer

Cultuur

Gemma van Eck presenteerde zondag 24 maart haar nieuwe cd 'Love is the Magic Word' in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Oegstgeester Henry Meijer schreef het nummer One Soldier Died, een van de nummers op de cd.

Ralf Meppelder, directeur van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar, hield een geanimeerde inleiding waarbij hij 'zijn' kasteel uitvoerig promootte.

Oegstgeestenaar Henry Meyer werkt ook aan een eigen cdNa zijn 'inleiding' kwam Gemma van Eck op, stijlvol gekleed in een kamerjas perfect passend bij de ambiance van de kamer in het kasteel. Zij begon direct te zingen, want dat is de beste manier om haar cd met tien mooie songs te promoten. Vrienden en familieleden luisterden met aandacht en proostten na afloop met haar op de cd waarvan ze enkele nummers ten gehore gaf. Zo ook het nummer 'One Soldier Died' dat Henry Meyer maakte.

Gouwe

Henry Meyer werkt zelf ook aan een cd. Of hij die presenteert in Café de Gouwe, zoals ook schrijvers met hun nieuwe boeken plegen te doen de laatste tijd, liet hij in het midden. "Wie weet", zei hij lachend.

Babe

De meeste mensen zullen Gemma kennen van de formatie Babe. Ze begon ooit bij het duo Mini & Maxi en wilde de 'eerste' cd aan hen overdragen. "Ze zitten in Portugal en wilden niet terugkomen voor mij", vertelde ze. Na het zingen presenteerde ze de cd samen met Ralf Meppelder.

Sinds kort woont Gemma in Leiden waar ze regelmatig haar rondjes hardloopt om in conditie te blijven. Enthousiast signeerde ze na afloop en schreef ze voor sommige gasten een persoonlijke boodschap in de omslag van de cd.

Een van de gasten keek buiten bedenkelijk naar de cd en zei: "Ik werk alleen nog maar met USB-sticks". En lachend vervolgde hij: "Mijn computer en laptop hebben ook geen cd-speler, maar ik vind er wel wat op!"

(Wil van Elk)

Uit de krant

Uit de krant