Bob den Hollander wordt belaagd door vier verdedigers. | Foto Lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Moeizame overwinning FC Oegstgeest

Wat gezien de stand op de ranglijst een overwinning met ruime cijfers moest worden voor FC Oegstgeest, werd zaterdag 16 maart niet waar gemaakt. Er werd met een minimaal verschil gewonnen van Football Factory, dat op de laatste plaats stond.

Weer was het de wind die zaterdag een belangrijke invloed had op het vertoonde spel, hoge ballen waaiden terug en met de wind in de rug waren passes niet te belopen. Als tweede op de ranglijst moest het zaterdag voor FC Oegstgeest geen moeilijke wedstrijd worden tegen het op de laatste plaats staande Football Factory. FC Oegstgeest begon vanaf de aftrap met aanvallen op het Football Factory doel. Een schot van Danny Wenink miste maar net doel, maar tien minuten later was het wel raak en scoorde hij 1 – 0. Football Factory loerde met de wind in de rug op de counter, wat na een half uur spelen bij een van de schaarse uitvallen en na slecht verdedigen van FC Oegstgeest een gelijkmaker opleverde: 1 – 1. Ondanks het grote veldoverwicht wist FC Oegstgeest maar weinig kansen te creëren. Het lukte uiteindelijk Adil Harfaoui om vanuit een directe vrijetrap, zo'n 25 meter van het doel, op slag van rust te scoren en zo FC Oegstgeest op een 2 – 1 voorsprong te zetten.
Na de rust met de wind in de rug was de verwachting van de FC Oegstgeest supporters dat de voorsprong wel snel zou worden uitgebouwd naar ruime cijfers. Na tien minuten in de tweede helft was het Mario Gianfiglio die de stand op 3 – 1 bracht. Ondanks het grote veldoverwicht wist de thuisploeg niet meer te scoren. Tien minuten voor tijd werd het zelfs nog spannend, na een afgeslagen corner wist de Football Factory spits na een snelle uitval FC Oegstgeest doelman Peter Messemaker via een lob te verschalken en de stand op 3 – 2 te brengen. De drie behaalde punten waren het hoogtepunt van de wedstrijd, het door FC Oegstgeest vertoonde spel was niet geweldig voor een ploeg die op de tweede plaats staat.
Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Alphense Boys dat met vier punten minder op de derde plaats staat. Voor Oegstgeest is het behalen van de tweede plaats aan het eind van de competitie belangrijk om zo verzekerd te zijn van nacompetitie, dus er moet gewonnen worden voor een stevigere positie op de tweede plaats. Aanvang van de wedstrijd is 15.15 uur.