Fietsbrug voor even open voor voetgangers en fietsers | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wil van Elk
Verkeer

Fietsbrug voor even open voor voetgangers en fietsers

Wethouders Jan Nieuwenhuis van Oegst­geest en Rien Nagtegaal van Katwijk drukten samen met gedeputeerde Floor Vermeulen, en de kinderen van de naamgever van de brug Joop van der Reijden, op de knop waarmee de brug voor even opende voor fietsers en voetgangers over de Rijn. De komende weken wordt de software getest voor de bediening van de brug. Begin april is de Joop van der Reijdenbrug open voor publiek.

De slanke draaibrug 'smoelt' goed in de bocht van de Rijn waar hij de oevers van de nieuwbouwwijken Oegstgeest aan de Rijn en 't Duyfrak met elkaar verbindt. "Hoef ik straks niet meer om te fietsen", zei een jongen enthousiast die klaarstond met zijn fietsen om zodra de slagbomen omhoog-gingen snel naar de overkant te fietsen en weer terug. Hij woont in Valkenburg en zit op school in Het Dok in Oegst­geest.

Rederij van Hulst zorgde voor de ontvangst en catering voor de vele belangstellenden die de opening van de brug wilden meemaken. Aan boord waren ook de toespraken van beide wethouders en gedeputeerde. Projectleider Dick Stekelenburg gaf het woord aan wethouder Nagtegaal die stelde dat deze verbinding verder gaat dan de overkant. "Het is icoon in het landschap, net als het pontje in Valkenburg (Al in 1619 genoemd), en onderdeel van de komende fietssnelweg." Wethouder Nieuwenhuis: "De brug is best een ding, hij is 180 ton! Hij zorgt straks voor verbinding van de twee dorpen". Floor Vermeulen: "De opening van de brug is geen verkiezingsstunt. De Provincie betaalt het project. Complimenten aan de bouwers!"

Kinderen en kleinkinderen van Joop van der Reijden waren ook aan boord. Ook de burgemeester van Katwijk was er.

Schrikken

De brug bleef in de open stand staan en dat was na de receptie aan boord wel even schrikken voor sommige aanwezigen die hun fiets of auto aan de kant van Oegst­geest hadden staan. Gelukkig konden zij meerijden met andere genodigden.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>