Vincent Solleveld moet vol aan de bak om de schade te beperken. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest speelt gelijk tegen laagvlieger

Na de van een tweede klasser gewonnen bekerwedstrijd moest FC Oegstgeest zaterdag in de competitie van de vierde klasse spelen tegen het laaggeplaatste Kickers '69 in Leimuiden. Zoals vaker heeft FC Oegstgeest meer problemen met laaggeplaatste tegenstanders dan met teams die een aantal klassen hoger spelen. Dat was zaterdag ook weer het geval en FC Oegstgeest kwam niet verder dan een gelijkspel.

Zaterdag miste FC Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa een handvol basisspelers. Tel daarbij op een harde storm dwars over het veld en een drassig en slecht bespeelbaar grasveld en het was direct duidelijk dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden voor FC Oegstgeest. Mede door de storm kwam FC Oegstgeest niet aan goed combinatievoetbal toe. Al snel had de wind invloed op het verloop van de wedstrijd. Een lange bal van links meegenomen door de wind zeilde over FC Oegstgeest keeper Peter Messemaker in het doel en zo was de stand al na 4 minuten 1 – 0. Door de dwars op het veld staande storm speelde de wedstrijd zich vooral af aan één kant van het veld. Vijf minuten voor rust belandde een voorzet van Steven Apcar op de lat. Vlak hierna kwam Kickers op 2 – 0, via een scrimmage werkte een FC Oegstgeest verdediger de bal in eigen doel. In de 45e minuut was Kickers dicht bij een derde doelpunt, een terugspeelbal werd opgepikt door een aanvaller die vrij voor doel over schoot.
Na de rust had FC Oegstgeest meer grip op het spel en speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van de Kickers. Pas tegen het eind van de wedstrijd wisten de mannen van Heeringa een paar kansen te verzilveren. Een vrije trap van Joep van Tulder werd van richting veranderd en belandde in het doel: 2 – 1. Vijf minuten voor tijd wist Bob den Hollander de gelijkmaker te scoren. Via een paar snelle uitvallen kreeg Kickers een paar opgelegde kansen om te scoren, maar vrij voor doel staand werd de bal over geschoten. In de laatste minuut belandde een inzet van Kickers op de paal. Zo eindigde de wedstrijd in een voor FC Oegstgeest teleurstellend gelijkspel. De directe concurrent voor de tweede plaats, Alphense Boys, komt weer twee punten dichterbij na hun gewonnen wedstrijd. Het lijkt een uitgemaakte zaak dat Aarlanderveen, dat dertien punten voor staat op FC Oegstgeest, kampioen gaat worden en dan geeft een tweede plaats aan het eind van de competitie recht op het spelen van nacompetitie.
Zaterdag speelt FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Football Factory dat op de laatste plaats staat, aanvang 14.30 uur.