Internationale Vrouwendag 8 maart - Actie voor gevangen Saoedische vrouwen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: PR

Internationale Vrouwendag 8 maart - Actie voor gevangen Saoedische vrouwen

De vrijwilligers van Amnesty Oegstgeest hopen veel mensen op vrijdag 8 maart tussen 14.00 en 16.00 uur te ontmoeten in de Openbare Bibliotheek: Lange Voort 2T in Oegstgeest.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor Saoedische vrouwen. Sinds afgelopen zomer is het rijverbod voor hen opgeheven, maar Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan, Aziza al-Yousef en andere activisten die zich hiervoor inzetten, zitten gevangen en werden gemarteld.

"We verzamelen handtekeningen op een petitie waarin we de Saoedische autoriteiten oproepen om deze activisten te beschermen tegen marteling en hen onmiddellijk vrij te laten.
We sturen ook groetenkaarten naar de gevangenis waar Loujain, Iman en Aziza vastzitten om deze dappere vrouwen een hart onder de riem te steken.
En, vanwege Internationale Vrouwendag, hebben we ook kaartjes die je zelf kunt sturen naar iemand die jij bewondert. Zo kun je iemand in het zonnetje zetten, laten weten dat je aan haar denkt, én aandacht vragen voor mensenrechtenverdedigers zoals Loujain, Iman en Aziza", aldus de organisatie.

Vrijdag 8 maart • 14.00 - 16.00 uur • Openbare Bibliotheek • Lange Voort 2T • www.oegstgeest.amnesty.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>