Hoe komen de trekvogels terug naar Nederland? | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: pr.
Natuur

Hoe komen de trekvogels terug naar Nederland?

Warmond • Hoe wonderlijk is het dat er het ene seizoen veel ooievaren, ganzen en kieviten zijn en het andere seizoen lijk je ze nergens te zien en mis je hun vrolijke geluid? Op zaterdag 16 maart van 11.00 tot 12.30 uur komen Tom van Oort en Bea Vermeer van het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn (NOCK) hier van alles over vertellen in de bibliotheek (Herenweg 80). De gratis workshop is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

De vogeltrek staat voor de deur en de vogels gaan weer op naar een andere bestemming. Sommige soorten vertrekken naar het hoge noorden, omdat ze van koelere temperaturen houden. Anderen komen vanuit het zuiden weer richting Nederland gevlogen zoals de ooievaar.

Deze ochtend komen de jeugdige bezoekers te weten hoe vogels zo feilloos de weg weten en waarom ze vaak over Nederland vliegen.

Kraanvogels vouwen

Bea Vermeer gaat ook voorlezen uit het boek van Nils Holgersson en aansluitend met de kinderen kraanvogels maken. Omdat dit niet voor iedereen eenvoudig zal zijn, worden ouders uitgenodigd mee te helpen met origami.

Deelname is gratis. Reserveer vooraf wel een plek in deze workshop via www.biblioheekbollenstreek.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>